Ovnsbakt gresskarsuppe med lettsaltet torsk, svart ris og basilikumolje

Høstmat

Ovnsbakt gresskarsuppe med lettsaltet torsk, svart ris og basilikumolje

Retten har ingen vurdering
Under 40 min
9 Ingredienser
Flaskegresskaret har en søt, nøtteaktig smak, og egner seg perfekt til supper og i kombinasjon med lettsaltet torsk.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Vann
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
Svart ris
125 g
Vann
1 l
Flaskegresskar
½–1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Gul løk
1 stk
Lettsaltet torskefilet
325 g
(Fisk)
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Lett crème fraîche
150 g
(Melk, Laktose)
Vann
8–10 dl
Basilikumolje
1 pakke
Krutonger
1 pakke
(Hvete)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 894 kcal
  • Fett: 34 g
  • Karbohydrater: 104 g
  • Protein: 43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. 
 Kok opp 1 liter lettsaltet vann i en kjele. Skyll risen i et dørslag, og kok den under lokk på middels varme i omtrent 20 minutter. Sil av vannet, og la risen dampe av seg i 5 minutter før servering.
Skrell gresskaret, kutt det i to på langs, og skrap ut frøene med en skje. Kutt gresskaret i små terninger. Skrell hvitløken og løken. Kutt løken i båter. Fordel gresskarbitene, løken og hvitløken utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek det hele i ovnen i omtrent 25 minutter, eller til gresskarterningene er gylne og møre. Legg torsken over grønnsakene i ovnen når det gjenstår omtrent 10 minutter av steketiden.   
 Kok opp 8 dl vann i en kjele og ha i grønnsaksbuljongen. Ha hvitløken, løken, crème fraîchen og ¾ av gresskarterningene i buljongvannet. Resten av gresskarterningene skal brukes som topping. Kjør det hele sammen med en stavmikser til ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper. Ha mer vann i suppen hvis det trengs. Flak opp fisken i mindre biter.     
 Topp suppen med resten av gresskarterningene, risen, fisken, basilikumoljen og krutongene.  
Vel bekomme!