30-40
Ovnsbakt gresskarsuppe med lettsaltet torsk, svart ris og basilikumolje
Flaskegresskaret har en søt, nøtteaktig smak, og egner seg perfekt til supper og i kombinasjon med lettsaltet torsk.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- fisk,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- vann
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Svart ris
Svart ris
125 g
Vann
1 l
Ovnsbakt gresskar og torsk
Flaskegresskar
½–1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Gul løk
1 stk
Lettsaltet torskefilet (Fisk)
325 g
Suppe
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Lett crème fraîche (Melk, Laktose)
150 g
Vann
8–10 dl
Topping
Basilikumolje
1 pakke
Krutonger (Hvete)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 894 kcal
- Fett 34 g
- Karbohydrater 104 g
- Protein 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
- Svart ris: Kok opp 1 liter lettsaltet vann i en kjele. Skyll risen i et dørslag, og kok den under lokk på middels varme i omtrent 20 minutter. Sil av vannet, og la risen dampe av seg i 5 minutter før servering.
- Ovnsbakt gresskar og torsk: Skrell gresskaret, kutt det i to på langs, og skrap ut frøene med en skje. Kutt gresskaret i små terninger. Skrell hvitløken og løken. Kutt løken i båter. Fordel gresskarbitene, løken og hvitløken utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek det hele i ovnen i omtrent 25 minutter, eller til gresskarterningene er gylne og møre. Legg torsken over grønnsakene i ovnen når det gjenstår omtrent 10 minutter av steketiden.
- Suppe: Kok opp 8 dl vann i en kjele og ha i grønnsaksbuljongen. Ha hvitløken, løken, crème fraîchen og ¾ av gresskarterningene i buljongvannet. Resten av gresskarterningene skal brukes som topping. Kjør det hele sammen med en stavmikser til ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper. Ha mer vann i suppen hvis det trengs. Flak opp fisken i mindre biter.
- Topping: Topp suppen med resten av gresskarterningene, risen, fisken, basilikumoljen og krutongene.