Dillkjøtt av mørkokt svinebog servert med grønne erter, kokte gulrøtter og poteter

Dillkjøtt av mørkokt svinebog

servert med grønne erter, kokte gulrøtter og poteter
Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Eddik 7 %
  • pepper
  • salt
  • smør
  • sukker
  • vann
Gulrøtter
2 stk
Poteter
350 g
Gul løk
1 stk
Dill
1 bunt
Mørkokt svinebog
300 g
Maisjevning
½ pakke
Oksebuljong
1 pakke
Kokestabil matfløte
1 pakke
(Melk, Laktose)
Grønne erter
125 g
Vann
2½ dl
Eddik 7 %
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
625 kcal
Fett:
29 g
Karbohydrater:
56 g
Protein:
35 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Server grønnsakene og dillen i skåler, eller vend alt sammen i gryten.

 Skrell eller skyll gulrøttene og potetene. Del gulrøttene i staver og del potetene i to. Kok potetene i lettsaltet vann i omtrent 20 minutter, og kok gulrøttene med potetene de siste 10 minuttene av koketiden.      
 Skrell og grovhakk løken. Skyll og grovhakk dillen. Kutt kjøttet i mindre biter (spar på sjyen i pakken). Varm opp en kjele til middels høy varme og ha i litt smør. Stek løken i 1 minutt til den er blank. Dryss maisjevningen over løken og vend det godt sammen. Tilsett kjøttet, sjyen fra pakken, buljongen, matfløten og 2½ dl vann, og la det koke i omtrent 5 minutter.      
 Vend ertene og dillen i gryten og kok videre i 2 minutter. Smak til med 1 ss eddik, salt, pepper og sukker.    
Vel bekomme!