Dillkjøtt av mørkokt svinebog
servert med grønne erter, kokte gulrøtter og poteterNy oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Eddik 7 %
- pepper
- salt
- smør
- sukker
- vann
Gulrøtter
2 stk
Poteter
350 g
Gul løk
1 stk
Dill
1 bunt
Mørkokt svinebog
300 g
Maisjevning
½ pakke
Oksebuljong
1 pakke
Kokestabil matfløte
1 pakke
Grønne erter
125 g
Vann
2½ dl
Eddik 7 %
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 625 kcal
- Fett:
- 29 g
- Karbohydrater:
- 56 g
- Protein:
- 35 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Server grønnsakene og dillen i skåler, eller vend alt sammen i gryten.
Skrell eller skyll gulrøttene og potetene. Del gulrøttene i staver og del potetene i to. Kok potetene i lettsaltet vann i omtrent 20 minutter, og kok gulrøttene med potetene de siste 10 minuttene av koketiden.
Skrell og grovhakk løken. Skyll og grovhakk dillen. Kutt kjøttet i mindre biter (spar på sjyen i pakken). Varm opp en kjele til middels høy varme og ha i litt smør. Stek løken i 1 minutt til den er blank. Dryss maisjevningen over løken og vend det godt sammen. Tilsett kjøttet, sjyen fra pakken, buljongen, matfløten og 2½ dl vann, og la det koke i omtrent 5 minutter.
Vend ertene og dillen i gryten og kok videre i 2 minutter. Smak til med 1 ss eddik, salt, pepper og sukker.
Vel bekomme!