Fiskekaker og sprøstekte potetchunks
servert med sitronsaus og lun gulrotsalat med hasselnøtterNy oppskrift
Under 40 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Sennep·
- Fisk·
- Hasselnøtter·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
Poteter
350 g
Fiskekaker
360 g
Persillade
½–1 pakke
Rødløk
1 stk
Sitron
½ stk
Gulrøtter
2 stk
Dill
1 bunt
Hasselnøtter
½–1 pakke
Bechamelsaus
½–1 pakke
Kryddermiks med sennep og dill
½–1 pakke
Sitron
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 680 kcal
- Fett:
- 31 g
- Karbohydrater:
- 70 g
- Protein:
- 30 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Rist hasselnøttene i en tørr stekepanne, eller legg dem i en liten ildfast form, og stek dem med potetene de siste 4 minuttene av steketiden.
Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i omtrent åtte biter, avhengig av størrelsen. Ha potetchunksene over på et stekebrett med bakepapir, og vend inn olje. Stek potetchunksene midt i ovnen i 25–30 minutter, eller til de er gylne og sprø. Vend på potetene et par ganger underveis i steketiden for et jevnere resultat. Vend persilladen sammen med de ferdigstektene chunksene.
Skrell og kutt rødløken i tynne båter. Ha løken i en liten skål, og vend inn saften fra halve sitronen. Skrell og kutt gulrøttene på langs, og deretter i skiver på skrå. Skyll og finhakk dillen. Grovhakk hasselnøttene (se tips).
Legg fiskekakene på stekebrettet med potetene når det gjenstår omtrent 10 minutter av steketiden.
Varm opp bechamelsausen i en liten kjele på middels varme. Smak til med kryddermiksen og saften fra resten av sitronen.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek gulrøttene i omtrent 3 minutter under omrøring, til de er gylne. Krydre med litt salt og pepper, og ta stekepannen av varmen. Vend inn den marinerte løken, dillen og hasselnøttene.
Vel bekomme!