Fiskekaker og sprøstekte potetchunks, servert med sitronsaus og lun gulrotsalat med hasselnøtter

Fiskekaker og sprøstekte potetchunks, servert med sitronsaus og lun gulrotsalat med hasselnøtter

Retten har ingen vurdering
Under 40 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hasselnøtter
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • salt
  • pepper
Poteter
350 g
Fiskekaker
360 g
(Fisk, Melk, Laktose)
Persillade
½–1 pakke
(Sulfitt)
Rødløk
1 stk
Sitron
½ stk
Gulrøtter
2 stk
Dill
1 bunt
Hasselnøtter
½–1 pakke
(Hasselnøtter)
Bechamelsaus
½–1 pakke
(Melk, Laktose)
Kryddermiks med sennep og dill
½–1 pakke
(Sennep)
Sitron
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 685 kcal
  • Fett: 31 g
  • Karbohydrater: 71 g
  • Protein: 31 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Rist hasselnøttene i en tørr stekepanne, eller legg dem i en liten ildfast form, og stek dem med potetene de siste 4 minuttene av steketiden.

Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft. 
Skyll og kutt potetene i omtrent åtte biter, avhengig av størrelsen. Ha potetchunksene over på et stekebrett med bakepapir, og vend inn olje. Stek potetchunksene midt i ovnen i 25–30 minutter, eller til de er gylne og sprø. Vend på potetene et par ganger underveis i steketiden for et jevnere resultat. Vend persilladen sammen med de ferdigstektene chunksene. 
Skrell og kutt rødløken i tynne båter. Ha løken i en liten skål, og vend inn saften fra halve sitronen. Skrell og kutt gulrøttene på langs, og deretter i skiver på skrå. Skyll og finhakk dillen. Grovhakk hasselnøttene (se tips). 
 Legg fiskekakene på stekebrettet med potetene når det gjenstår omtrent 10 minutter av steketiden. 
Varm opp bechamelsausen i en liten kjele på middels varme. Smak til med kryddermiksen og saften fra resten av sitronen.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek gulrøttene i omtrent 3 minutter under omrøring, til de er gylne. Krydre med litt salt og pepper, og ta stekepannen av varmen. Vend inn den marinerte løken, dillen og hasselnøttene. 
Vel bekomme! 
Vel bekomme!