Sitrusstekt svinekam med ovnsbakt brokkoli og reddik, servert med potetsalat
Laktosefri
Glutenfri

Sitrusstekt svinekam med ovnsbakt brokkoli og reddik, servert med potetsalat

4.07 (325)
Under 20 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Smør
  • soyasaus
  • salt
  • pepper
  • olje
Småpoteter
300 g
Norsk eple
½–1 stk
Aioli
½ pakke
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Sennepsvinaigrette
½ pakke
(Sulfitt, Sennep)
Brokkoli
½–1 stk
Reddiker
1 bunt
Svinekam i skiver
300 g
Sitruskrydder
½–1 pakke
(Sulfitt)
Smør
½ ss
(Melk)
Soyasaus
½ ss
(Soya)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 644 kcal
  • Fett: 38 g
  • Karbohydrater: 36 g
  • Protein: 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Legg gjerne svinekammen på grillen hvis det er fint vær. Krydre kjøttet med salt og pepper og grill det i 3–5 minutter på hver side.

Sett stekeovnen på 230 grader varmluft.
 Del potetene i to, og kok dem i lettsaltet vann i 8–10 minutter. Sil av vannet når potetene er gjennomkokte, og skyll dem i kaldt vann.
Del brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Skyll og kutt reddikene i to. Fordel grønnsakene i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene midt i ovnen i 10–12 minutter.
 Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Krydre kjøttet med salt og pepper, og stek det i 3–4 minutter på hver side, eller til det er gjennomstekt. Tilsett ½ ss smør, ½ ss soyasaus og sitruskrydderet mot slutten av steketiden, og øs smøret over kjøttet.
 Skyll og kutt eplet i terninger. Bland potetene, eplet, aiolien og sennepsvinaigretten i en skål.
God middag!
God middag!