Steambuns fylt med hoisinglasert svineribbe og friske grønnsaker, servert med krydret rødkålsalat

Steambuns fylt med hoisinglasert svineribbe og friske grønnsaker, servert med krydret rødkålsalat

Retten har ingen vurdering
Under 35 min
12 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Hvete
    ·
  • Nøtter
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
  • sukker
  • vann
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • soyasaus
Svineconfit
540 g
Hoisinsaus
2 pakke
(Soya, Sesamfrø)
Lime
1 stk
Chiliflak
½–1 pakke
Rødkål
300 g
Koriander
½ bunt
Kryddermiks m/ingefær, muskat og allehånde
½ pakke
Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
½ dl
Sukker
3 ss
Vann
1 dl
Agurk
1 stk
Gulrøtter
400 g
Koriander
½ bunt
Peanøtter
1 pakke
(Peanøtter, Nøtter)
Steamed buns
2 pakke
(Soya, Hvete)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 1074 kcal
  • Fett: 59 g
  • Karbohydrater: 106 g
  • Protein: 29 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Damp steambunsene i ovnen; Varm opp ovnen til 180 grader varmluft. Fordel bunsene på en stekerist med bakepapir, og fyll en langpanne med vann. Plasser langpannen nederst i ovnen, og risten med bunsene over. Damp det hele i 4–5 minutter.

Fjern det ytterste laget på rødkålen, og kutt kålen i tynne strimler. Skyll korianderen, og finhakk stilkene og halvparten av bladene. Kok opp 1 dl vann, ½ dl eddik og 3 ss sukker i en liten kjele. Vend inn kryddermiksen, rødkålen og den finhakkede korianderen. Ha litt av rødkålsalaten i en liten serveringsskål, og resten i en salatbolle. 
Kok opp litt vann i en vid kjele til steambunsene (se tips). Skru ned varmen til middels når vannet koker. Skyll og kutt agurken i tynne strimler. Skrell og kutt gulrøttene i tynne strimler. Ha resten av korianderen, peanøttene, og en neve hver av gulrøttene og agurken i hver sine serveringsskåler. Ha resten av gulrøttene og agurken i salatbollen med rødkålen, og vend godt om. 
(Bruk gjerne en bambusdamper om dere har) Klipp til litt bakepapir så det passer i en sil. Fordel steambunsene i silen, og hekt silen på kanten av kjelen, slik at vannet ikke når opp til bunsene. Legg et lokk på kjelen, og la bunsene dampe under lokket i  3–4 minutter, til de har blåst seg opp og er gjennomvarme.
Spar på sjyen fra pakkene, og kutt stykkene med svineconfit i tykke skiver Skyll og finriv skallet (kun det grønne) fra limen. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 1–2 minutter på hver side, så det får en jevn stekeskorpe. Skru ned temperaturen til lav varme, og ha på hoisinsausen og sjyen fra pakkene. Vend det hele godt sammen, og smak til med limeskallet, saft fra limen, soyasaus og ønsket mengde av chiliflakene. 
Fyll steambunsene med ribben, rødkålen og grønnsakene, og topp med korianderen og peanøttene. Server salaten i bollen ved siden av. Vel bekomme! 
Vel bekomme!