Elgkarbonader med soppsaus, stekt rosenkål med eple, gulrøtter og rørte tyttebær

Elgkarbonader med soppsaus, stekt rosenkål med eple, gulrøtter og rørte tyttebær

4.19 (140)
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • salt
  • pepper
Poteter
350 g
Gulrøtter
2 stk
Rosenkål
200 g
Rødløk
½-1 stk
Norsk eple
½-1 stk
Soppsaus
1 pakke
(Soya, Hvete, Melk, Laktose)
Elgkarbonader
360 g
(Melk, Laktose)
Tyttebær
100 g
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 707 kcal
  • Fett: 28 g
  • Karbohydrater: 78 g
  • Protein: 37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Lag gjerne en puré av gulrøttene hvis du ønsker og har tid. Elgkarbonadene kan også varmes i ovnen på 210 grader i 15 minutter.

 Kok potetene i omtrent 25 minutter, eller til de er møre. Skrell og kutt gulrøttene i skiver på skrå. La gulrotbitene koke med potetene de siste 10 minuttene av potetenes koketid.  
 Rens rosenkålen, og del dem hvis de er store. Skrell og kutt løken i båter. Skyll og kutt eplet i terninger. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek rosenkålen, løken og eplet i 3–4 minutter. Krydre med salt og pepper, og ha alt over i en skål.
Ha sausen over i en liten kjele, og varm opp på middels varme. Hold sausen varm frem til servering.   
Varm opp stekepannen fra punkt 2, og ha i litt olje. Stek elgkarbonadene i 1–2 minutter på hver side.   
 Server de rørte tyttebærene til retten.
God middag!