Bowl med tacokrydrede poteter og svinekjøttdeig, servert med avokadokrem og frisk tomatsalsa

Bowl med tacokrydrede poteter og svinekjøttdeig

servert med avokadokrem og frisk tomatsalsa
Retten har ingen vurdering
Under 35 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • pepper
  • olje
  • salt
  • bakepapir (kan sløyfes)
Poteter
350 g
Three spice
½–1 pakke
Tomat
1 stk
Rød chili
½–1 stk
Koriander
½ bunt
Rødløk
½ stk
Lime
½ stk
Olivenolje
1 ss
Avokado
1 stk
Crème fraîche
½ pakke
(Melk, Laktose)
Lime
½ stk
Svinekjøttdeig
300 g
Crème fraîche
½ pakke
(Melk, Laktose)
Koriander
½ bunt
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 712 kcal
  • Fett: 44 g
  • Karbohydrater: 39 g
  • Protein: 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Har dere ikke stavmikser, eller ønsker å spare litt oppvask kan avokadoen moses direkte i skålen med en gaffel, eller ha avokadoen i en dobbel brødpose, og mos den sammen med hendene.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
Skyll eller skrell potetene, og kutt dem i terninger på 2x2 cm. Ha potetterningene på et stekebrett med bakepapir og vend inn olje, salt og three spice-krydderet. Spre potetene utover brettet, og stek dem i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er gylne og lett sprø. 
Skyll tomaten, chilien og korianderen. Skrell og finhakk rødløken. Kutt tomaten i terninger, og chilien i tynne ringer. Grovhakk korianderen. Bland sammen tomaten, løken, ønsket mengde av chilien og halvparten av korianderen i en liten skål. Vend inn 1 ss olivenolje, og smak til med saften fra halve limen, salt og pepper.
Skjær et snitt rundt hele avokadoen, og vri halvdelene fra hverandre. Fjern steinen og løft ut avokadokjøttet med en skje. Ha avokadokjøttet i et litermål sammen med halve pakken med crème fraîche, og kjør det til en jevn krem med en stavmikser (se tips). Ha kremen over i en skål og smak til med saften fra resten av limen, salt og pepper. 
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og stek den til den er gjennomstekt. Krydre med salt og pepper.
Fordel tacopotetene og kjøttdeigen i to skåler, og ha salsaen og avokadokremen over. Topp med resten av crème fraîchen og korianderen. Vel bekomme! 
Vel bekomme!