Smak av jul
Laktosefri
Glutenfri
Julebowl med hoisinstekt ribbe
rødkål og tyttebærglasert epleRetten har ingen vurdering
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Soya
Basisvarer:
- Vann
- eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- sukker
- salt
- olje
Jasminris
135 g
Svineconfit
270 g
Hoisinsaus
½–1 pakke
Vann
½ dl
Gulrot
1 stk
Finsnittet rødkål
100 g
Sesamfrø
1 pakke
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ss
Sukker
½ ts
Norsk eple
1 stk
Rørte tyttebær
½ pakke
Lime
½ stk
Koriander
½ bunt
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 920 kcal
- Fett: 54 g
- Karbohydrater: 81 g
- Protein: 27 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vi anbefaler å riste sesamfrøene i en tørr panne til de blir gylne, for ekstra god smak!
Tilbered risen som anvist på pakken.
Spar på sjyen i pakken, og kutt stykkene med svineconfit i omtrent 1x1 cm store terninger. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 3–4 minutter under omrøring, så det får en jevn stekeskorpe. Skru ned temperaturen til lav varme, og ha på hoisinsausen, ½ dl vann og sjyen fra pakken. La ribben stå på lav varme, til resten av retten er klar.
Skrell gulroten, og fjern det ytterste laget på rødkålen. Kutt gulroten og kålen i tynne strimler, og ha det i en bolle med 1 ss eddik, ½ ts sukker, litt salt og sesamfrøene (se tips). Vend det godt sammen, og la det stå å mykne frem til servering.
Skyll og kutt eplet i små terninger. Vend epleterningene sammen med de rørte tyttebærene i en skål.
Kutt limen i båter, og skyll korianderen. Fyll risen i skåler, og fordel kjøttet, grønnsakene og det tyttebærglaserte eplet over. Topp med korianderen, og server limebåtene ved siden av. Vel bekomme!
God middag!