Julebowl med hoisinstekt ribbe, rødkål og tyttebærglasert eple

Smak av jul

Laktosefri
Glutenfri

Julebowl med hoisinstekt ribbe

rødkål og tyttebærglasert eple
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Vann
  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • sukker
  • salt
  • olje
Jasminris
135 g
Svineconfit
270 g
Hoisinsaus
½–1 pakke
(Soya, Sesamfrø)
Vann
½ dl
Gulrot
1 stk
Finsnittet rødkål
100 g
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ss
Sukker
½ ts
Norsk eple
1 stk
Rørte tyttebær
½ pakke
Lime
½ stk
Koriander
½ bunt
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 920 kcal
  • Fett: 54 g
  • Karbohydrater: 81 g
  • Protein: 27 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vi anbefaler å riste sesamfrøene i en tørr panne til de blir gylne, for ekstra god smak!

Tilbered risen som anvist på pakken.
 Spar på sjyen i pakken, og kutt stykkene med svineconfit i omtrent 1x1 cm store terninger. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 3–4 minutter under omrøring, så det får en jevn stekeskorpe. Skru ned temperaturen til lav varme, og ha på hoisinsausen, ½ dl vann og sjyen fra pakken. La ribben stå på lav varme, til resten av retten er klar. 
 Skrell gulroten, og fjern det ytterste laget på rødkålen. Kutt gulroten og kålen i tynne strimler, og ha det i en bolle med 1 ss eddik, ½ ts sukker, litt salt og sesamfrøene (se tips). Vend det godt sammen, og la det stå å mykne frem til servering.
Skyll og kutt eplet i små terninger. Vend epleterningene sammen med de rørte tyttebærene i en skål.
 Kutt limen i båter, og skyll korianderen. Fyll risen i skåler, og fordel kjøttet, grønnsakene og det tyttebærglaserte eplet over. Topp med korianderen, og server limebåtene ved siden av. Vel bekomme!
God middag!