Tandoori-krydrede svinestrimler i pitabrød, fylt med frisk salat og rømme
Retten har ingen vurdering
Under 20 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Rug·
- Melk
Basisvarer:
- Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- olivenolje
- smør
- vann
- salt
- pepper
- olje
Agurk
½ stk
Tomat
1 stk
Strimlet kålsalat
120 g
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ts
Olivenolje
1 ss
Pitabrød
4 stk
Strimlet ytrefilet av svin
300 g
Tandoori masala
½–1 pakke
Smør
1 ss
Vann
½ dl
Lettrømme
75–150 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 771 kcal
- Fett: 26 g
- Karbohydrater: 82 g
- Protein: 53 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha rømmen i stekepannen med kjøttet og tandoorien for en kremet konsistens.
Sett stekeovnen på 230 grader varmluft.
Skyll og kutt agurken og tomaten i terninger. Ha kålsalaten og agurk- og tomatterningene i en salatbolle, og vend inn 1 ts eddik, 1 ss olivenolje og litt salt og pepper.
Varm pitabrødene på en rist i ovnen i 4–5 minutter.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje og 1 ss smør. Stek kjøttet under omrøring i 2–3 minutter, til de er gylne og gjennomstekte. Krydre med ønsket mengde av tandoorikrydderet, og la det steke videre i ett minutt. Ha over ½ dl vann, og smak til med litt salt (se tips).
Fyll pitabrødene etter eget ønske med salaten og kjøttet, og server rømmen til retten.
Vel bekomme!