Vietnamesisk biffsalat med syrlige grønnsaker, linser, mynte og peanøtter

Sunn og lett

Laktosefri

Vietnamesisk biffsalat med syrlige grønnsaker, linser, mynte og peanøtter

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Peanøtter
    ·
  • Nøtter
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Sukker
  • eplesider- eller hvitvinseddik
  • olje
Lime
½ stk
Gulrot
1 stk
Agurk
½–1 stk
Rødløk
1 stk
Sukker
1 ss
Eplesider- eller hvitvinseddik
2 ss
Sesam- og chilisaus
½ pakke
(Fisk, Soya, Sesamfrø, Hvete)
Søt chilisaus
½ pakke
Grønne linser
1 pakke
Marinerte biffstrimler
250 g
Hjertesalat
1 stk
Mynte
1 pakke
Lime
½ stk
Hakkede peanøtter
1 pakke
(Peanøtter, Nøtter)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 637 kcal
  • Fett: 33 g
  • Karbohydrater: 48 g
  • Protein: 37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

 Rør sammen 1 ss sukker, 2 ss eddik og saften fra halve limen i en serveringsskål. Skrell og grovriv gulroten på et rivjern. Skyll og kutt agurken i strimler. Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Ha grønnsakene i skålen med laken, og bland det godt sammen. La det trekke frem til servering, men vend på det et par ganger.
Bland sammen sesam- og chilisausen og den søte chilisausen i en skål. 
 Skyll og kutt hjertesalaten i strimler. Skyll og grovhakk mynten og korianderen. Bland sammen hjertesalaten og urtene i en skål. Kutt resten av limen i båter. 
Sil og skyll linsene i kaldt vann. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 1–2 minutter, til det er gyllent. Tilsett linsene og den søte chilisausen.
 Fordel hjertesalaten i skåler og topp med de syrlige grønnsakene, kjøttet og peanøttene. Server limebåtene til.
Vel bekomme!