Sunn og lett
Laktosefri
Vietnamesisk biffsalat med syrlige grønnsaker, linser, mynte og peanøtter
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Fisk·
- Hvete·
- Peanøtter·
- Nøtter·
- Soya
Basisvarer:
- Sukker
- eplesider- eller hvitvinseddik
- olje
Lime
½ stk
Gulrot
1 stk
Agurk
½–1 stk
Rødløk
1 stk
Sukker
1 ss
Eplesider- eller hvitvinseddik
2 ss
Sesam- og chilisaus
½ pakke
Søt chilisaus
½ pakke
Grønne linser
1 pakke
Marinerte biffstrimler
250 g
Hjertesalat
1 stk
Mynte
1 pakke
Lime
½ stk
Hakkede peanøtter
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 637 kcal
- Fett: 33 g
- Karbohydrater: 48 g
- Protein: 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Rør sammen 1 ss sukker, 2 ss eddik og saften fra halve limen i en serveringsskål. Skrell og grovriv gulroten på et rivjern. Skyll og kutt agurken i strimler. Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Ha grønnsakene i skålen med laken, og bland det godt sammen. La det trekke frem til servering, men vend på det et par ganger.
Bland sammen sesam- og chilisausen og den søte chilisausen i en skål.
Skyll og kutt hjertesalaten i strimler. Skyll og grovhakk mynten og korianderen. Bland sammen hjertesalaten og urtene i en skål. Kutt resten av limen i båter.
Sil og skyll linsene i kaldt vann. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 1–2 minutter, til det er gyllent. Tilsett linsene og den søte chilisausen.
Fordel hjertesalaten i skåler og topp med de syrlige grønnsakene, kjøttet og peanøttene. Server limebåtene til.
Vel bekomme!