Glutenfri
Vegetar
Quinoasalat med falafel
ovnsbakt søtpotet og granateple, servert med urtedressing4.13 (76)
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Melk
Basisvarer:
- Sukker
- eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- vann
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Søtpotet
1 stk
Persillade
½ pakke
Quinoamiks
125 g
Granateple
1 stk
Mynte
½ bunt
Rødløk
1 stk
Sukker
1 ss
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
2 ss
Vann
½ dl
Falafler
1 pakke
Urtedressing
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 783 kcal
- Fett: 20 g
- Karbohydrater: 123 g
- Protein: 27 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har du granateplefrø til overs? Strø dem over yoghurt med müsli til frokost.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skrell og kutt søtpoteten i middels store terninger. Fordel terningene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt, pepper og persilladen. Stek søtpoteten i ovnen i omtrent 20 minutter.
Tilbered quinoaen som anvist på pakken.
Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Bruk gjerne en mandolin om du har. Ha rødløken i en serveringsskål, og vend inn 1 ss sukker, litt salt, 2 ss eddik og ½ dl vann.
Varm opp en stor stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek falaflene rundt om i 3–4 minutter, eller til de er gylne.
Kutt av toppen på granateplet. Skjær fire snitt nedover langs skallet, og brekk granateplet i fire deler. Plukk ut granateplekjernene. Skyll og finhakk mynten. Ha quinoaen i en stor serveringsskål, og vend inn mynten, granateplefrøene og den syltede rødløken.
Topp salaten med den ferdigstekte søtpoteten. Server falaflene og urtedressingen til retten.
Vel bekomme!