Smørstekt lyrfilet med tomatisert risotto, balsamicobakte cherrytomater og spinat

Smørstekt lyrfilet med tomatisert risotto

balsamicobakte cherrytomater og spinat
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Eplesider- eller hvitvinseddik
  • vann
  • smør
  • salt
  • olje
Sjalottløk
1 stk
Hønsebuljong
1 pakke
Risottoris
150 g
Tomatpuré
1 pakke
Grana Padano
1 stk
(Egg, Melk)
Eplesider- eller hvitvinseddik
1 ss
Vann
5 dl
(Melk)
Smør
1 ss
(Melk)
Cherrytomater
250 g
Spinat
100 g
Balsamicovinaigrette
1 pakke
Smør
1 ss
(Melk)
Lyrfilet
325 g
(Fisk)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 705 kcal
  • Fett: 30 g
  • Karbohydrater: 71 g
  • Protein: 39 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også bake fisken i ovnen sammen med tomatene og spinaten.

Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft. 
 Skrell og finhakk sjalottløken. Kok opp 5 dl vann, hønsebuljongen og 1 ss eddik i en kjele.
Varm opp en vid kjele til middels varme, og ha i litt olje. Stek risottorisen, løken og tomatpuréen i omtrent 1 minutt. Tilsett buljongen, litt om gangen, og la vannet koke nesten helt bort før du tilsetter mer. Gjenta dette til risottoen har kokt i 15–18 minutter, og har ønsket konsistens. Risottoen skal helst ha litt tyggemotstand og være lett rennende. Finriv Grana Padanoen på et rivjern, og vend inn osten og 1 ss smør rett før servering.
Skyll cherrytomatene og spinaten. Fordel tomatene i en stor ildfast form sammen med balsamicovinaigretten og 1 ss smør. Bak tomatene midt i ovnen i 10–12 minutter, eller til de begynner å få litt farge. Legg deretter spinaten i formen med tomatene og stek det hele videre i 2–3 minutter. Vend alt godt sammen før servering, og smak til med litt salt.
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med litt salt, og stek den i 1–2 minutter på hver side. Ha i litt smør mot slutten av steketiden og øs smøret over fisken. Fisken er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Vel bekomme!