Smørstekt lyrfilet med tomatisert risotto
balsamicobakte cherrytomater og spinatRetten har ingen vurdering
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Eplesider- eller hvitvinseddik
- vann
- smør
- salt
- olje
Sjalottløk
1 stk
Hønsebuljong
1 pakke
Risottoris
150 g
Tomatpuré
1 pakke
Grana Padano
1 stk
Eplesider- eller hvitvinseddik
1 ss
Vann
5 dl
Smør
1 ss
Cherrytomater
250 g
Spinat
100 g
Balsamicovinaigrette
1 pakke
Smør
1 ss
Lyrfilet
325 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 705 kcal
- Fett: 30 g
- Karbohydrater: 71 g
- Protein: 39 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også bake fisken i ovnen sammen med tomatene og spinaten.
Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft.
Skrell og finhakk sjalottløken. Kok opp 5 dl vann, hønsebuljongen og 1 ss eddik i en kjele.
Varm opp en vid kjele til middels varme, og ha i litt olje. Stek risottorisen, løken og tomatpuréen i omtrent 1 minutt. Tilsett buljongen, litt om gangen, og la vannet koke nesten helt bort før du tilsetter mer. Gjenta dette til risottoen har kokt i 15–18 minutter, og har ønsket konsistens. Risottoen skal helst ha litt tyggemotstand og være lett rennende. Finriv Grana Padanoen på et rivjern, og vend inn osten og 1 ss smør rett før servering.
Skyll cherrytomatene og spinaten. Fordel tomatene i en stor ildfast form sammen med balsamicovinaigretten og 1 ss smør. Bak tomatene midt i ovnen i 10–12 minutter, eller til de begynner å få litt farge. Legg deretter spinaten i formen med tomatene og stek det hele videre i 2–3 minutter. Vend alt godt sammen før servering, og smak til med litt salt.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med litt salt, og stek den i 1–2 minutter på hver side. Ha i litt smør mot slutten av steketiden og øs smøret over fisken. Fisken er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Vel bekomme!