Stekt svinekam med mathvete og fennikelsalat, og sellerikrem med brunet smør

Stekt svinekam

med mathvete og fennikelsalat, og sellerikrem med brunet smør
Ny oppskrift
Under 40 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Hvete
    ·
  • Gluten
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • vann
Sellerirot
300 g
(Selleri)
Smør
30 g
(Melk)
Vann
1 dl
Mathvete
1 pakke
(Hvete, Gluten)
Hønsebuljong
1 pakke
Grønt eple
½ stk
Fennikel
1 stk
Gressløk
1 bunt
Sitron
½ stk
Rødløk
½ stk
Olivenolje
1 ss
Sjalottløk
1 stk
Honning
1 pakke
Sitron
½ stk
Glutenfri soyasaus
½–1 pose
(Soya)
Smør
1 ss
(Melk)
Mager svinekam i skiver
300 g
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
784 kcal
Fett:
40 g
Karbohydrater:
61 g
Protein:
45 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
Kutt vekk skallet på selleriroten, og kutt den i terninger. Fordel terningene på et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Bak sellerien i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til den er mør. Smelt 30 g smør i en liten kjele, og la det småkoke på lav varme i 2–3 minutter, til det er gyllent og lukter av nøtter. 
Tilbered mathveten som anvist på pakken, men ha buljongen i kokevannet. Skyll eplet, fennikelen, gressløken og sitronen. Finriv skallet (kun det gule) fra sitronen på et rivjern, og ha skallet i en bolle sammen med 1 ss olivenolje og saften fra halve sitronen. Skrell all løken.
Del sjalottløken i to på langs, og legg den med snittflatene ned i en ildfast form. Ha over honningen, saften fra resten av sitronen, soyasausen og 1 ss smør. Bak løken i ovnen i omtrent 15 minutter, og krydre med litt salt og pepper. 
Kutt eplet, fennikelen og rødløken i tynne skiver. Finhakk gressløken. Sil vannet av mathveten, og la den dampe av seg. Vend fennikelen, eplet, rødløken og gressløken i bollen med sitronvinaigretten rett før servering.
Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter på hver side, og la det hvile et par minutter før det skjæres i skiver
 Ha sellerien i et litermål sammen med 1 dl vann og det brunede smøret, og kjør det til en glatt krem med en stavmikser. Smak eventuelt til med salt og pepper. 
Vel bekomme!