Stekt svinekam med mathvete og fennikelsalat, og sellerikrem med brunet smør

Stekt svinekam med mathvete og fennikelsalat, og sellerikrem med brunet smør

Retten har ingen vurdering
Under 40 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Hvete
    ·
  • Gluten
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Smør
  • vann
  • olivenolje
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
Sellerirot
300 g
(Selleri)
Smør
30 g
(Melk)
Vann
1 dl
Mathvete
1 pakke
(Hvete, Gluten)
Hønsebuljong
1 pakke
Grønt eple
½ stk
Fennikel
1 stk
Gressløk
1 bunt
Sitron
½ stk
Rødløk
½ stk
Olivenolje
1 ss
Sjalottløk
1 stk
Honning
1 pakke
Sitron
½ stk
Glutenfri soyasaus
½–1 pose
(Soya)
Smør
1 ss
(Melk)
Mager svinekam i skiver
300 g
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 787 kcal
  • Fett: 40 g
  • Karbohydrater: 62 g
  • Protein: 46 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
Kutt vekk skallet på selleriroten, og kutt den i terninger. Fordel terningene på et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Bak sellerien i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til den er mør. Smelt 30 g smør i en liten kjele, og la det småkoke på lav varme i 2–3 minutter, til det er gyllent og lukter av nøtter. 
Tilbered mathveten som anvist på pakken, men ha buljongen i kokevannet. Skyll eplet, fennikelen, gressløken og sitronen. Finriv skallet (kun det gule) fra sitronen på et rivjern, og ha skallet i en bolle sammen med 1 ss olivenolje og saften fra halve sitronen. Skrell all løken.
Del sjalottløken i to på langs, og legg den med snittflatene ned i en ildfast form. Ha over honningen, saften fra resten av sitronen, soyasausen og 1 ss smør. Bak løken i ovnen i omtrent 15 minutter, og krydre med litt salt og pepper. 
Kutt eplet, fennikelen og rødløken i tynne skiver. Finhakk gressløken. Sil vannet av mathveten, og la den dampe av seg. Vend fennikelen, eplet, rødløken og gressløken i bollen med sitronvinaigretten rett før servering.
Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter på hver side, og la det hvile et par minutter før det skjæres i skiver
 Ha sellerien i et litermål sammen med 1 dl vann og det brunede smøret, og kjør det til en glatt krem med en stavmikser. Smak eventuelt til med salt og pepper. 
Vel bekomme!