Stekt svinekam
med mathvete og fennikelsalat, og sellerikrem med brunet smørNy oppskrift
Under 40 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Hvete·
- Gluten·
- Melk·
- Soya·
- Selleri
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- smør
- vann
Sellerirot
300 g
Smør
30 g
Vann
1 dl
Mathvete
1 pakke
Hønsebuljong
1 pakke
Grønt eple
½ stk
Fennikel
1 stk
Gressløk
1 bunt
Sitron
½ stk
Rødløk
½ stk
Olivenolje
1 ss
Sjalottløk
1 stk
Honning
1 pakke
Sitron
½ stk
Glutenfri soyasaus
½–1 pose
Smør
1 ss
Mager svinekam i skiver
300 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 784 kcal
- Fett:
- 40 g
- Karbohydrater:
- 61 g
- Protein:
- 45 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Kutt vekk skallet på selleriroten, og kutt den i terninger. Fordel terningene på et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Bak sellerien i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til den er mør. Smelt 30 g smør i en liten kjele, og la det småkoke på lav varme i 2–3 minutter, til det er gyllent og lukter av nøtter.
Tilbered mathveten som anvist på pakken, men ha buljongen i kokevannet. Skyll eplet, fennikelen, gressløken og sitronen. Finriv skallet (kun det gule) fra sitronen på et rivjern, og ha skallet i en bolle sammen med 1 ss olivenolje og saften fra halve sitronen. Skrell all løken.
Del sjalottløken i to på langs, og legg den med snittflatene ned i en ildfast form. Ha over honningen, saften fra resten av sitronen, soyasausen og 1 ss smør. Bak løken i ovnen i omtrent 15 minutter, og krydre med litt salt og pepper.
Kutt eplet, fennikelen og rødløken i tynne skiver. Finhakk gressløken. Sil vannet av mathveten, og la den dampe av seg. Vend fennikelen, eplet, rødløken og gressløken i bollen med sitronvinaigretten rett før servering.
Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter på hver side, og la det hvile et par minutter før det skjæres i skiver
Ha sellerien i et litermål sammen med 1 dl vann og det brunede smøret, og kjør det til en glatt krem med en stavmikser. Smak eventuelt til med salt og pepper.
Vel bekomme!