Trøffelburger med mozzarella
smashede krydderpoteter, sylteagurk, ruccola og tomatRetten har ingen vurdering
Under 40 min
13 Ingredienser
Italia møter USA. Trøffelburger fra Strøm-Larsen-ovnsbakt med mozzarella, servert med smashede krydderpoteter, syltet agurk, urtedressing og ruccola.
Italia møter USA. Trøffelburger fra Strøm-Larsen-ovnsbakt med mozzarella, servert med smashede krydderpoteter, syltet agurk, urtedressing og ruccola.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Hvete·
- Spelthvete·
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- vann
- hvitvinseddik
- sukker
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
Småpoteter
300 g
Kryddermiks med fennikel og pepper
½ pakke
Grana Padano
1 pakke
Smør
1 ss
Kryddermiks med sennep og dill
1 pakke
Agurk
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Vann
1 dl
Hvitvinseddik
½ dl
Sukker
3 ss
Aioli
½ pakke
Lett urtedressing
½ pakke
Tomat
1 stk
Ruccola
50 g
Trøffelburger
280 g
Mozzarella
80 g
Brioche-hamburgerbrød
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 1195 kcal
- Fett: 58 g
- Karbohydrater: 124 g
- Protein: 45 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Eventuelle rester av sylteagurken kan oppbevares i kjøleskapet i noen dager.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft. Ta frem burgerne og 1 ss smør, og la det ligge på benken så det blir romtemperert.
Skyll potetene, og fordel dem utover et stekebrett med bakepapir. Ha over litt olje og salt, og stek potetene i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er møre. Rør sammen smøret fra punkt 1 med kryddermiksen i en skål. Ta brettet med potetene ut av ovnen, og knus dem flate med en kopp. Fordel kryddersmøret over potetene, og riv osten over. Stek dem videre i ovnen i 5 minutter, til de er gylne og sprø.
Ha 1 dl vann, ½ dl eddik, 3 ss sukker og kryddermiksen i en kjele og kok det i 3 minutter. Skyll og kutt agurken i skiver. Skrell og kutt løken i ringer. Ha agurken og løken i et sylteglass eller en skål og hell syltelaken over. Avkjøl tildekket frem til servering.
Rør sammen aiolien og urtedressingen i en skål. Skyll ruccolaen og tomaten, og kutt tomaten i tynne skiver.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre burgerne med litt salt og pepper, og stek dem i 2 minutter på hver side. Kutt mozzarellaosten i tynne skiver. Legg burgerne i en ildfast form, og fordel mozzarellaen over. Stek dem videre i ovnen i omtrent 2 minutter, eller til osten er litt smeltet og burgerne er stekt etter eget ønske.
Del burgerbrødene, og varm dem i ovnen eller i stekepannen fra forrige punkt.
Sett sammen burgerne etter eget ønske, og server de smashede potetene ved siden av.
Vel bekomme!
- Vin:
- Thymiopoulos Xinomavro Jeunes Vignes 2021 (Vmp nr: 11441301). En saftig gresk rødvin laget på druen xynomavro. Med preg av modne, mørke røde bær passer denne perfekt til en saftig burger.
- Alkoholfritt alternativ:
- Kjørbar Harding (Vmp nr: 13852702). En frisk og lett eplesider som passer godt til en saftig burger med forskjellige smakskombinasjoner.