Trøffelburger med mozzarella, smashede krydderpoteter, sylteagurk, ruccola og tomat

Trøffelburger med mozzarella

smashede krydderpoteter, sylteagurk, ruccola og tomat
Retten har ingen vurdering
Under 40 min
13 Ingredienser
Italia møter USA. Trøffelburger fra Strøm-Larsen-ovnsbakt med mozzarella, servert med smashede krydderpoteter, syltet agurk, urtedressing og ruccola.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Spelthvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • vann
  • hvitvinseddik
  • sukker
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
Småpoteter
300 g
Kryddermiks med fennikel og pepper
½ pakke
(Sennep)
Grana Padano
1 pakke
(Egg, Melk)
Smør
1 ss
(Melk)
Kryddermiks med sennep og dill
1 pakke
(Sennep)
Agurk
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Vann
1 dl
Hvitvinseddik
½ dl
Sukker
3 ss
Aioli
½ pakke
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Lett urtedressing
½ pakke
(Melk, Laktose)
Tomat
1 stk
Ruccola
50 g
Trøffelburger
280 g
Mozzarella
80 g
(Melk, Laktose)
Brioche-hamburgerbrød
1 pakke
(Egg, Hvete, Spelthvete, Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 1195 kcal
  • Fett: 58 g
  • Karbohydrater: 124 g
  • Protein: 45 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Eventuelle rester av sylteagurken kan oppbevares i kjøleskapet i noen dager.

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft. Ta frem burgerne og 1 ss smør, og la det ligge på benken så det blir romtemperert.  
 Skyll potetene, og fordel dem utover et stekebrett med bakepapir. Ha over litt olje og salt, og stek potetene i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er møre. Rør sammen smøret fra punkt 1 med kryddermiksen i en skål. Ta brettet med potetene ut av ovnen, og knus dem flate med en kopp. Fordel kryddersmøret over potetene, og riv osten over. Stek dem videre i ovnen i 5 minutter, til de er gylne og sprø.    
 Ha 1 dl vann, ½ dl eddik, 3 ss sukker og kryddermiksen i en kjele og kok det i 3 minutter. Skyll og kutt agurken i skiver. Skrell og kutt løken i ringer. Ha agurken og løken i et sylteglass eller en skål og hell syltelaken over. Avkjøl tildekket frem til servering.     
Rør sammen aiolien og urtedressingen i en skål. Skyll ruccolaen og tomaten, og kutt tomaten i tynne skiver.
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre burgerne med litt salt og pepper, og stek dem i 2 minutter på hver side. Kutt mozzarellaosten i tynne skiver. Legg burgerne i en ildfast form, og fordel mozzarellaen over. Stek dem videre i ovnen i omtrent 2 minutter, eller til osten er litt smeltet og burgerne er stekt etter eget ønske.   
 Del burgerbrødene, og varm dem i ovnen eller i stekepannen fra forrige punkt.  
Sett sammen burgerne etter eget ønske, og server de smashede potetene ved siden av. 
Vel bekomme!