Kveite med honningbakte gulrøtter og løk, servert med rødvinssaus og smørglaserte småpoteter

Kveite med honningbakte gulrøtter og løk

servert med rødvinssaus og smørglaserte småpoteter
Retten har ingen vurdering
Under 40 min
9 Ingredienser
Kveitefilet med smørglaserte småpoteter, honningbakte gulrøtter og rødløk toppet med sennepsvinaigrette, dill og valnøtter, servet med rødvinssaus.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Valnøtter
    ·
  • Melk
    ·
  • Nøtter

Basisvarer:
  • Smør
  • eplesider- eller hvitvinseddik
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • aluminiumsfolie (kan sløyfes)
Småpoteter
300 g
Smør
½ ss
(Melk)
Gulrøtter
400 g
Rødløk
1 stk
Honning
2 pakke
Dill
1 bunt
Valnøtter
1 pakke
(Valnøtter, Nøtter)
Sennepsvinaigrette
1 pakke
(Sulfitt, Sennep)
Eplesider- eller hvitvinseddik
2 ss
Rødvinssaus
1 pakke
(Melk)
Kveitefilet m/skinn
325 g
(Fisk)
Smør
1 ss
(Melk)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 860 kcal
  • Fett: 51 g
  • Karbohydrater: 65 g
  • Protein: 36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For å forenkle tilberedningen så kan potetene og fisken bakes i ovnen. Potetene har omtrent samme steketid som gulrøttene og løken, mens fisken trenger 10–12 minutter.

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft. 
 Kok potetene i lettsaltet vann i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte. Sil av vannet, vend inn ½ ss smør, og krydre med litt salt og pepper.    
 Skrell gulrøttene og løken, og del dem i fire på langs. Fordel gulrøttene utover den ene siden på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Ha løken på et ark aluminiumsfolie og ha over 2 ss eddik, litt olje, salt og pepper. Pakk aluminiumsfoliet rundt løken, og ha den på den andre siden av stekebrettet. Bak det hele midt i ovnen i omtrent 25 minutter. Ha honningen i en liten kjele, og varm den opp på middels varme i 1 minutt, til den er flytende. Ringle honningen over gulrøttene de siste 3 minuttene av steketiden. 
 Ha sausen over i en liten kjele, og varm den opp på middels varme under omrøring.
 Skjær skinnet av fisken. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 2–3 minutter på hver side. Ha 1 ss smør i stekepannen mot slutten av steketiden, og øs smøret over fisken, til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Krydre med salt og pepper.    
 Skyll og tørk dillen, og plukk bladene av stilkene. Grovhakk valnøttene. Topp gulrøttene med sennepsvinaigretten, valnøttene og dillen, og del opp løken i båter ved servering.    
Håper det smaker! 
Vel bekomme!