Sprøpanert laks og potetkrem servert med purrepesto, syltet rødløk og gulbete

Fiskelykke

Sprøpanert laks og potetkrem

servert med purrepesto, syltet rødløk og gulbete
Retten har ingen vurdering
Under 45 min
14 Ingredienser
Hjemmelagde sprø og saftige laksestykker passer perfekt med en kremet potetmos. Servert med en fyldig hjemmelaget purrepesto og syrlige grønnsaker.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Cashewnøtter
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • olivenolje
  • hvetemel
  • vann
  • eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
  • sukker
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
Poteter
350 g
Melk
1–2 dl
(Melk, Laktose)
Smør
1 ss
(Melk)
Purre
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Spinat
50 g
Cashewnøtter
½–1 pakke
(Cashewnøtter)
Sitron
1 stk
Olivenolje
2 ss
Laksefilet
270 g
(Fisk)
Panko
1 pakke
(Hvete)
Melk
½–1 dl
(Melk, Laktose)
Egg
2 stk
(Egg)
Hvetemel
30 g
Smør
1 ss
(Melk)
Rødløk
½ stk
Gulbete
1 stk
Vann
1 dl
Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
½ dl
Sukker
3 ss
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 1044 kcal
  • Fett: 50 g
  • Karbohydrater: 97 g
  • Protein: 52 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Skyll eller skrell potetene, og kok dem i usaltet vann i 20–25 minutter, til de er gjennomkokte. Hell vannet av potetene, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene sammen med 1 ss smør. Spe på med 1–2 dl melk, litt og litt, mens du rører, til potetkremen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
 Snitt purren på langs, og skyll den godt innvendig. Kutt purren i skiver, og ha den over i en ildfast form. Vend inn litt olje, salt og pepper, og bak purren i ovnen i omtrent 20 minutter. Skrell hvitløken og skyll spinaten.
Kutt hver av fiskestykkene i 2 på langs. Visp sammen eggene og ½ dl melk med en gaffel i en bolle. Ha melet på en tallerken sammen med litt salt og pepper, og pankoen på en annen. Vend fiskestykkene først i melet, deretter i eggeblandingen, og til slutt i paneringen. Legg fisken over på en tallerken.
 Skrell og kutt rødløken og beten i tynne skiver. Kok opp 1 dl vann, ½ dl eddik og 3 ss sukker i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, vend inn grønnsakene, og la dem trekke i laken frem til servering.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i 1 ss smør og litt olje. Stek fisken i 2–3 minutter på hver side, til den er gyllen og sprø.
Ha halvparten av den bakte purren over i et litermål sammen med spinaten, hvitløken, cashewnøttene og 2 ss olivenolje. Kjør det hele til en jevn krem med en stavmikser, og smak til med saft fra sitronen, salt og pepper. 
Vel bekomme!