Fiskelykke
Ørretburger med cheddar og urter
servert med trøffelfries, sprø grønnkål og eple- og sellerislawRetten har ingen vurdering
Under 35 min
11 Ingredienser
Denne digge ørretburgeren med trøffelfries, fyldig eple- og sellerislaw og sprø grønnkål er hverdagsluksus for hele familien.
Denne digge ørretburgeren med trøffelfries, fyldig eple- og sellerislaw og sprø grønnkål er hverdagsluksus for hele familien.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Fisk·
- Hvete·
- Spelthvete·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Smør
- bakepapir (kan sløyfes)
- salt
- pepper
- olje
Poteter
350 g
Gressløk
1 bunt
Trøffelolje
½–1 pakke
Kryddermiks med fennikel og pepper
½–1 pakke
Rødt eple
½ stk
Sitron
1 stk
Sellerirot
300 g
Aioli
1 pakke
Strimlet grønnkål
50 g
Ørretburger med cheddar og urter
260 g
Brioche-hamburgerbrød
1 pakke
Smør
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 975 kcal
- Fett: 59 g
- Karbohydrater: 75 g
- Protein: 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Burgerne og burgerbrødene kan også varmes i ovnen: Fordel det hele på et stekebrett med bakepapir og varm burgerne i omtrent 10 minutter og brødene i 4 minutter ved 220 grader.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i tynne staver. Fordel stavene utover et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje og salt. Stek friesene i ovnen i omtrent 25 minutter, eller til de er gylne og sprø. Skyll og finhakk gressløken, og ha den i en bolle sammen med trøffeloljen og kryddermiksen. Vend de ferdigstekte friesene i trøffelrubben rett før servering, og smak eventuelt til med mer salt.
Skyll eplet og sitronen. Kutt vekk skallet av selleriroten, og kutt sellerien i tynne strimler eller grovriv den på et rivjern. Finriv skallet (kun det gule) fra sitronen på et rivjern, og kutt eplet i tynne skiver. Ha aiolien i en skål, og vend inn sellerien, eplet og sitronskallet. Smak til med saft fra sitronen, salt og pepper.
Ha grønnkålen i en bolle og kna inn litt olje, salt og pepper. Ha grønnkålen på et stekebrett med bakepapir, eller på brettet med potetene hvis det er plass, og stek grønnkålen i ovnen i omtrent 7 minutter, til den er sprø.
Del hvert burgerbrød i to på langs. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og rist brødene med snittflatene ned i omtrent 1 minutt. Ha i litt olje i stekepannen, og stek ørretburgerne i omtrent 3 minutter på hver side, eller til de er gjennomvarme. Ha i 1 ss smør i stekepannen mot slutten av steketiden, og øs smøret over burgerne med en skje.
Sett burgerne sammen etter eget ønske, og server trøffelfrisene til retten.
Vel bekomme!