Fiskelykke
Rice bowl med spicy laks
agurk, mango og syltet rødløk, servert med limerømme og korianderRetten har ingen vurdering
Under 30 min
12 Ingredienser
En lettlaget og smakfull bowl med spicy laks, frisk mango og agurk er en perfekt måte å piffe opp hverdagen.
En lettlaget og smakfull bowl med spicy laks, frisk mango og agurk er en perfekt måte å piffe opp hverdagen.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Vann
- eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
- sukker
- olje
- salt
Jasminris
135 g
Rødløk
1 stk
Vann
1 dl
Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
½ dl
Sukker
3 ss
Laksefilet
270 g
Hvitløksfedd
1 stk
Srirachasaus
½–1 pakke
Lime
½ stk
Glutenfri soyasaus
½–1 pose
Sukker
1 ts
Lettrømme
½–1 pakke
Mango
1 stk
Agurk
½ stk
Koriander
1 bunt
Lime
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 863 kcal
- Fett: 34 g
- Karbohydrater: 100 g
- Protein: 38 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Kok opp 1 dl vann, ½ dl eddik og 3 ss sukker i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, vend inn rødløken, og la den trekke i laken frem til servering.
Skyll, tørk og kutt fisken i store terninger. Skyll og finriv skallet (kun det grønne) fra limen, og ha skallet i en liten skål. Skrell og finriv hvitløken på et rivjern, og ha den i en bolle sammen med ønsket mengde av srirachaen, saften fra halve limen, soyasausen og 1 ts sukker. Vend fisken i marinaden, og la den marinere til den skal stekes.
Ha rømmen i skålen med limeskallet fra forrige punkt, og smak til med litt salt og pepper. Kutt vekk skallet fra mangoen, og skyll agurken og korianderen. Kutt mangoen i små terninger og agurken i tynne skiver på skrå. Grovhakk korianderen og kutt resten av limen i båter.
Varm opp en stor stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken og marinaden under omrøring i omtrent 4 minutter, eller til fisken har ønsket stekegrad. Krydre eventuelt med mer av soyasausen, sririchaen og sukker.
Fordel risen i dype skåler, og legg fisken, den syltede løken, agurken og mangoen i seksjoner oppå. Topp med limerømmen og korianderen, og server limebåtene til retten.
Vel bekomme!