Loaded fries med bacon
speilegg, trøffeldressing og sylta chiliNy oppskrift
Under 35 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- hvitvinseddik
- olje
- pepper
- salt
- sukker
- vann
Poteter
350 g
Søtpotet
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Rød chili
1 stk
Hvitvinseddik
4 ss
Sukker
4 ss
Vann
1 dl
Aioli
½ pakke
Lettrømme
½ pakke
Trøffelolje
½ pakke
Baconterninger
150 g
Egg
2 stk
Tomater
2 stk
Ruccola
50 g
Grana Padano
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 738 kcal
- Fett:
- 37 g
- Karbohydrater:
- 69 g
- Protein:
- 32 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll eller skrell potetene, og kutt dem i tynne jevnstore staver. Fordel friesene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek friesene i ovnen i 25–30 minutter, eller til de er gjennomstekte og gylne. Vend om på friesene en gang under steketiden.
Skrell løken og skyll chilien, og kutt dem i tynne skiver. Kok opp 4 ss eddik, 4 ss sukker og 1 dl vann i en liten kjele. Ha chilien og løken i laken, og ta kjelen av varmen. La chilien og løken trekke i laken frem til servering.
Ha aiolien og rømmen i en liten skål, og smak til med trøffeloljen, litt salt og pepper.
Ha baconterningene i en stekepanne, og varm opp til høy varme. Stek baconet under omrøring i omtrent 5 minutter, eller til det er sprøtt. Ha baconet over på en tallerken med litt kjøkkenpapir, og la det overflødige fettet renne av. Skru ned stekepannen til middels varme, og knekk eggene i baconfettet. Stek speileggene etter eget ønske, og krydre med litt salt og pepper.
Skyll og kutt tomatene i store terninger. Skyll og tørk ruccolaen.
Fordel friesene på tallerkener eller et stort serveringsfat og riv osten over. Topp med baconet, eggene, den syltede chilien og sjalottløken, tomaten og ruccolaen og trøffeldressingen.
Vel bekomme!