Laks i fløtesaus med spinat, purreløk og sprøstekt bacon, servert med kokte poteter

Laks i fløtesaus med spinat, purreløk og sprøstekt bacon, servert med kokte poteter

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Vann
  • olje
  • salt
  • pepper
  • smør
Purre
1 stk
Spinat
100 g
Gulrøtter
2 stk
Laksefilet
405 g
(Fisk)
Kokestabil matfløte
1 pakke
(Melk, Laktose)
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Vann
1 dl
Poteter
700 g
Bacon
150 g
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 531 kcal
  • Fett: 28 g
  • Karbohydrater: 37 g
  • Protein: 34 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Del potetene i to hvis de er veldig store, og kok dem i lettsaltet vann i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek baconterningene i 4–5 minutter, til det er gyllent og sprøtt. Ha baconet over på en tallerken.
Del purren i to på langs og skyll den godt innvendig. Skyll spinaten, og skrell gulrøttene. Kutt purren i tynne strimler og gulrøttene i skiver. Del laksen i munnstore biter, og strø over litt salt og pepper.
 Varm opp stekepannen fra forrige steg, og ha litt smør. Stek purren og gulrøttene i 2–3 minutter, til purren mykner. Ha i 1 dl vann, grønnsaksbuljongen og fløten. Kok opp, og la sausen småkoke i omtrent 2 minutter. Vend inn spinaten og legg i laksebitene. Dekk med lokk, og la det hele koke videre under lokk i 2–3 minutter, eller til laksen er gjennomkokt.
Strø det stekte baconet over retten ved servering, og server med de kokte potetene. Vel bekomme!
Vel bekomme!