Laks i fløtesaus med spinat, purreløk og sprøstekt bacon, servert med kokte poteter
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Vann
- olje
- salt
- pepper
- smør
Purre
1 stk
Spinat
100 g
Gulrøtter
2 stk
Laksefilet
405 g
Kokestabil matfløte
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Vann
1 dl
Poteter
700 g
Bacon
150 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 531 kcal
- Fett: 28 g
- Karbohydrater: 37 g
- Protein: 34 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Del potetene i to hvis de er veldig store, og kok dem i lettsaltet vann i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek baconterningene i 4–5 minutter, til det er gyllent og sprøtt. Ha baconet over på en tallerken.
Del purren i to på langs og skyll den godt innvendig. Skyll spinaten, og skrell gulrøttene. Kutt purren i tynne strimler og gulrøttene i skiver. Del laksen i munnstore biter, og strø over litt salt og pepper.
Varm opp stekepannen fra forrige steg, og ha litt smør. Stek purren og gulrøttene i 2–3 minutter, til purren mykner. Ha i 1 dl vann, grønnsaksbuljongen og fløten. Kok opp, og la sausen småkoke i omtrent 2 minutter. Vend inn spinaten og legg i laksebitene. Dekk med lokk, og la det hele koke videre under lokk i 2–3 minutter, eller til laksen er gjennomkokt.
Strø det stekte baconet over retten ved servering, og server med de kokte potetene. Vel bekomme!
Vel bekomme!