Girasoli i kremet grønn spinatsaus
servert med syltet gresskar og sprøstekt baconRetten har ingen vurdering
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Gluten·
- Melk
Basisvarer:
- Vann
- eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
- sukker
- smør
- olje
- salt
- pepper
Flaskegresskar
¼ stk
Vann
1 dl
Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
½ dl
Sukker
3 ss
Flaskegresskar
¼ stk
Baconterninger
150 g
Gul løk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Spinat
50 g
Hønsebuljong
1 pakke
Grana Padano
1 pakke
Sitron
1 stk
Smør
1 ss
Vann
1½ dl
Girasoli med pesto
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 680 kcal
- Fett: 31 g
- Karbohydrater: 66 g
- Protein: 34 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Forenkle tilbehøret litt? Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. Kutt hele gresskaret i terninger, fordel dem utover et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje salt og pepper. Bak gresskaret i ovnen i omtrent 15 minutter.
Del gresskaret i to og skrell den ene delen. Fjern kjernene med en skje, og kutt omtrent en fjerdedel av den halve biten i tynne skiver. Kok opp 1 dl vann, ½ dl eddik og 3 ss sukker i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, vend inn gresskarskivene, og la de trekke i laken frem til servering.
Kutt resten av det halve gresskaret i små terninger. Varm opp en stor stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek baconet under omrøring i 5–6 minutter, til det er gyllent og sprøtt. Ha baconet over på en tallerken, og ha gresskarterningene over i stekepannen. Stek gresskaret under omrøring på middels høy varme i omtrent 8 minutter, eller til det er gyllent og mørt. Krydre med litt salt og pepper, og vend inn baconet rett før servering.
Kok opp lettsaltet vann i en kjele til pastaen. Skrell og grovhakk løken og hvitløken, og skyll spinaten. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, hvitløken og spinaten i 1 minutt. Ha over buljongen og 1½ dl vann, og gi det et oppkok. Skru ned til lav varme, og la sausen småkoke i 4 minutter.
Tilbered pastaen som anvist på pakken i vannet fra forrige punkt. Hell av vannet.
Finriv Grana Padanoen på et rivjern. Ha 1 ss smør i sausen, og kjør den jevn med en stavmikser. Vend inn osten og smak til med saft fra sitronen, salt og pepper. Vend girasoliene inn i sausen rett før servering.
Vel bekomme!