Girasoli i grønn spinatsaus, servert med syltet gresskar og sprøstekt bacon

Girasoli i kremet grønn spinatsaus

servert med syltet gresskar og sprøstekt bacon
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Gluten
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Vann
  • eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
  • sukker
  • smør
  • olje
  • salt
  • pepper
Flaskegresskar
¼ stk
Vann
1 dl
Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
½ dl
Sukker
3 ss
Flaskegresskar
¼ stk
Baconterninger
150 g
Gul løk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Spinat
50 g
Hønsebuljong
1 pakke
Grana Padano
1 pakke
(Egg, Melk)
Sitron
1 stk
Smør
1 ss
(Melk)
Vann
1½ dl
Girasoli med pesto
1 pakke
(Egg, Gluten, Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 680 kcal
  • Fett: 31 g
  • Karbohydrater: 66 g
  • Protein: 34 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Forenkle tilbehøret litt? Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. Kutt hele gresskaret i terninger, fordel dem utover et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje salt og pepper. Bak gresskaret i ovnen i omtrent 15 minutter.

 Del gresskaret i to og skrell den ene delen. Fjern kjernene med en skje, og kutt omtrent en fjerdedel av den halve biten i tynne skiver. Kok opp 1 dl vann, ½ dl eddik og 3 ss sukker i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, vend inn gresskarskivene, og la de trekke i laken frem til servering. 
Kutt resten av det halve gresskaret i små terninger. Varm opp en stor stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek baconet under omrøring i 5–6 minutter, til det er gyllent og sprøtt. Ha baconet over på en tallerken, og ha gresskarterningene over i stekepannen. Stek gresskaret under omrøring på middels høy varme i omtrent 8 minutter, eller til det er gyllent og mørt. Krydre med litt salt og pepper, og vend inn baconet rett før servering.  
Kok opp lettsaltet vann i en kjele til pastaen. Skrell og grovhakk løken og hvitløken, og skyll spinaten. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, hvitløken og spinaten i 1 minutt. Ha over buljongen og 1½ dl vann, og gi det et oppkok. Skru ned til lav varme, og la sausen småkoke i 4 minutter.
Tilbered pastaen som anvist på pakken i vannet fra forrige punkt. Hell av vannet. 
 Finriv Grana Padanoen på et rivjern. Ha 1 ss smør i sausen, og kjør den jevn med en stavmikser. Vend inn osten og smak til med saft fra sitronen, salt og pepper. Vend girasoliene inn i sausen rett før servering.
Vel bekomme!