Honningglasert svinebiff med hasselback-gulrøtter, pak choy og appelsinaioli

Honningglasert svinebiff med ris

servert med hasselback-gulrøtter, pak choy og appelsinaioli
Retten har ingen vurdering
Under 35 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Smør
  • olje
  • salt
  • pepper
  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
Gulrøtter
2 stk
Kryddermiks med fennikel og pepper
½ pakke
(Sennep)
Smør
1 ss
(Melk)
Jasminris
135 g
Appelsin
½ stk
Hvitløksfedd
1 stk
Honning
1 pakke
Filetstykke av svin
300 g
Glutenfri soyasaus
1 pose
(Soya)
Smør
1 ss
(Melk)
Pak choy
1 stk
Finsnittet rødkål
100 g
Aioli
½–1 pakke
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Appelsin
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 809 kcal
  • Fett: 35 g
  • Karbohydrater: 78 g
  • Protein: 47 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Legg et par grillspyd eller spisepinner på hver side av gulroten og skjær ned mot pinnene til kniven stopper. Da skjæres de ikke helt gjennom. Kutt gulrøttene i tynne skiver, og wok dem med de andre grønnsakene hvis dere heller ønsker det.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. 
 Skrell gulrøttene og kutt dem i tynne skiver nesten helt igjennom (se tips). Ha gulrøttene med vifteformen vendt opp i en ildfast form, og ha over litt salt og 1 ss smør. Bak gulrøttene i ovnen i omtrent 25 minutter. Krydre med kryddermiksen og øs smøret over gulrøttene når det gjenstår 5 minutter av steketiden. 
Tilbered risen som anvist på pakken.
 Skyll appelsinen og skrell hvitløken. Finriv skallet (kun det oransje) fra appelsinen på et rivjern, og ha det i en skål. Finriv hvitløken. Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2 minutter på hver side, og ha det over i en ildfast form.
 Ha hvitløken, honningen, saften fra appelsinen og 1 ss smør i stekepannen etter kjøttet. La det frese på middels varme i ett minutt, og rør inn soyasausen. Smak til med litt eddik, og hell sausen over kjøttet i formen. Stek det videre i ovnen under gulrøttene i 10–12 minutter, eller til kjøttet er gjennomstekt. La kjøttet hvile i omtrent 5 minutter, og skjær det i skiver før servering.
Skyll og kutt pak choyen i grove strimler. Skyll og varm opp stekepannen fra forrige punkt til høy varme, og ha i litt olje. Stek pak choyen og rødkålen under lett omrøring i omtrent 2 minutter, og krydre med litt salt og pepper.
Ha aiolien i skålen med appelsinskallet fra punkt 4, og smak til med litt salt og pepper.
Vel bekomme!