Kyllingbryst og linguine
servert med ovnsbakt brokkoli og røkt paprikasjyRetten har ingen vurdering
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- pastavann
- olje
- salt
- pepper
Brokkoli
1 stk
Gul paprika
1 stk
Rødløk
1 stk
Kyllingbryst
600 g
Røkt paprikakrydder
½–1 pakke
Hønsebuljong
1 pakke
Smør
2 ss
Pastavann
3 dl
Linguine
400 g
Smør
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 629 kcal
- Fett: 13 g
- Karbohydrater: 77 g
- Protein: 51 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
La det være igjen 1–2 dl pastavann i kjelen når pastaen siles. Kok opp pastavannet, pisk inn smøret og vend inn pastaen.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. Kok opp lettsaltet vann i en kjele til pastaen.
Rens og del brokkolien i små buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Skyll paprikaen og skrell rødløken. Rens og kutt paprikaen i skiver og løken i tynne båter. Ha grønnsakene i en stor ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 10 minutter.
Tilbered pastaen som anvist på pakkene. Hell vannet av den ferdigkokte pastaen, og vend inn 1 ss smør (se tips).
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre kyllingen med salt og pepper, og stek den i 2 minutter på hver side, til den får en stekeskorpe. Ta formen med grønnsaker ut av ovnen når de har stått i 10 minutter, og legg kyllingen oppå.
Øs over 3 dl av pastavannet fra punkt 3 i stekepannen, og ha i buljongen og ønsket mengde av paprikakrydderet. Gi det hele et oppkok og pisk inn 2 ss smør. Hell sausen over kyllingen og grønnsakene, og stek det hele videre i ovnen i 10–12 minutter, til kyllingen er gjennomstekt og grønnsakene møre.
Vel bekomme!