Laktosefri
Sellerikremet pasta med filetstykke av svin
servert med lun kålsalat med eple og dillRetten har ingen vurdering
Under 35 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Hvete·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Smør
- melk
- salt
- pepper
- olje
- bakepapir (kan sløyfes)
Sellerirot
300 g
Linguine
200 g
Smør
1 ss
Melk
1 dl
Filetstykke av svin
300 g
Grønt eple
1 stk
Dill
1 bunt
Rødløk
½ stk
Finsnittet hodekål
150 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 680 kcal
- Fett: 12 g
- Karbohydrater: 88 g
- Protein: 55 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hold av litt av pastavannet og spe med det når pureèn lages. Skrell og kutt løken i tykke båter og bak dem i ovnen med sellerien, hvis dere heller foretrekker det.
Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft.
Skjær bort skallet fra selleriroten, og skjær sellerien i grove terninger. Fordel terningene på et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek sellerien i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til den gyllen og mør. Tilbered pastaen som anvist på pakken (se tips).
Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter. Vend på det underveis så det får en jevn stekeskorpe. Legg kjøttet på stekebrettet med sellerien når det gjenstår omtrent 12 minutter av steketiden, og stek det hele ferdig sammen. La kjøttet hvile i 5 minutter før du skjærer det i skiver.
Skyll eplet og dillen, og skrell rødløken. Kutt eplet og løken i små terninger, og finhakk dillen. Varm opp stekepannen fra forrige punkt til høy varme, og ha i litt ny olje. Stek kålen i 2–3 minutter, til den er gyllen. Skru av varmen, vend inn eplet, løken og dillen, og krydre med litt salt og pepper.
Ha den ferdigbakte sellerien i et litermål sammen med 1 ss smør og 1 dl melk. Kjør det hele sammen til en jevn krem med en stavmikser, og smak til med salt og pepper. Vend ønsket mengde av sellerikremen inn med pastaen rett før servering.
Vel bekomme!