Mager svinekam og jasminris
servert med wokket pakchoy-salat med mango og spicy myntedressingRetten har ingen vurdering
Under 30 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø
Basisvarer:
- Vann
- salt
- pepper
- olje
- bakepapir (kan sløyfes)
Jasminris
135 g
Mynte
1 bunt
Koriander
1 bunt
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
Lime
½ stk
Vann
3 ss
Pak choy
1 stk
Reddiker
1 pakke
Gulrot
1 stk
Mango
½ stk
Lime
½ stk
Sesamfrø
1 pakke
Mager svinekam i skiver
300 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 728 kcal
- Fett: 30 g
- Karbohydrater: 70 g
- Protein: 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Det gjør ingen ting hvis mangoen er litt umoden. Da er den lettere å kutte og smaker mer syrlig som passer godt i en salat! Rist sesamfrøene i en varm og tørr stekepanne i 1 minutt for en nøtteaktig smak.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skyll mynten og korianderen. Plukk av noen fine blader av hver urt, og spar bladene til topping. Ha resten av urtene med stilkene i et litermål sammen med ingefærblandingen og 3 ss vann. Kjør det hele sammen til en glatt dressing med en stavmikser, og smak til med litt saft fra limen og salt.
Skyll pak choyen og reddikene, og skrell gulroten. Hold mangoen på høykant, og skjær nedover langs steinen. Fjern skallet, og kutt mangoen i tynne skiver. Kutt pak choyen i grove strimler, reddikene i små båter og gulroten i tynne strimler.
Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter på hver side, til det er gjennomstekt. Ha kjøttet over på en tallerken, og la det hvile i omtrent 4 minutter. Kutt kjøttet i skiver før servering.
Varm opp stekepannen fra forrige punkt til høy varme, og ha i litt olje. Wok pak choyen, reddikene og gulroten under omrøring i 2–3 minutter. Skru av varmen, vend inn mangoen, og smak til med saft fra limen, salt og pepper. Strø sesamfrøene over salaten ved servering, og topp med mynte- og korianderbladene.
Vel bekomme!