Ovnsbakt kveite med gresskarkrem, svart ris og grønne bønner servert med asiatisk smørsaus

Ovnsbakt kveite med gresskarkrem, svart ris og grønne bønner servert med asiatisk smørsaus

Retten har ingen vurdering
Under 45 min
10 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Smør
  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
Flaskegresskar
1 stk
Smør
2 ss
(Melk)
Svart ris
250 g
Grønne bønner
150 g
Rødløk
1 stk
Chiliflak
1 pakke
Kryddersmør
1 pakke
(Melk, Laktose)
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
Glutenfri soyasaus
1 pose
(Soya)
Lime
1 stk
Kveitefilet m/skinn
650 g
(Fisk)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 721 kcal
  • Fett: 31 g
  • Karbohydrater: 73 g
  • Protein: 37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. Kok opp lettsaltet vann i en kjele til risen. 
Skjær skallet av gresskaret, fjern den myke kjernen og kutt gresskaret i terninger. Fordel gresskaret på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek gresskarterningene i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomstekt og gyllen.
Tilbered risen som anvist på pakken. 
Skyll bønnen og skrell løken. Kutt bort endene på bønnene, og kutt løken i tynne båter.
Krydre fisken med salt og pepper, og fordel den i en smurt ildfast form, med skinnsiden opp. Stek fisken i ovnen under gresskaret i omtrent 10 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. 
Ha kryddersmøret i en stekepanne på middels høy varme. La smøret koke i 2–3 minutter, til det får en nøttebrun farge. Skyll limen og finriv skallet (kun det grønne) på et rivjern, og ha det over i en liten skål. Skru ned varmen og tilsett ingefærblandingen og soyasausen i smøret, og smak til med saften fra limen. Ha smøret over i en serveringsskål, men la det være igjen omtrent 1 ss i pannen. 
Varm opp stekepannen fra forrige punkt til middels høy varme, og stek bønnene og løken i omtrent 3 minutter. Vend inn limeskallet og krydre med ønsket mengde av chiliflakene mot slutten av steketiden. 
Ha de ferdigstekte gresskarterningene over i et litermål, og tilsett 2 ss smør. Kjør det sammen til en glatt krem med en stavmikser, og smak til med salt og pepper.
Fordel risen på tallerkener. Topp med grønnsakene, gresskarkremen og kveiten, og hell sausen over. 
Vel bekomme!