Svinebiff i peppersaus med potetmos og honningglaserte grønnsaker

Svinebiff i peppersaus

med potetmos og honningglaserte grønnsaker
Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sennep
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • vann
Poteter
350 g
Lettmelk
1 dl
(Melk, Laktose)
Smør
½ ss
(Melk)
Brokkoli
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Rødløk
1 stk
Honning
1 pakke
Smør
1 ss
(Melk)
Mager svinekam i skiver
300 g
Peppersaus
1 pakke
(Sennep, Melk, Laktose)
Vann
½ dl
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
638 kcal
Fett:
27 g
Karbohydrater:
54 g
Protein:
44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

La være å skrelle potetene om du vil ha en grovere mos. Sausen kan varmes i en kjele for seg.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
 Skyll eller skrell potetene hvis du vil, og kok dem i usaltet vann i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.    
 Del brokkolien i buketter. Skrell og kutt brokkolistilken og gulrøttene i staver. Skrell og del rødløken i båter. Ha grønnsakene på et stekebrett med bakepapir og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 20 minutter. Smelt 1 ss smør og honningen i  en liten kjele, og vend smøret inn med grønnsakene når det gjenstår 5 minutter av grønnsakenes steketid. 
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet omtrent 2 minutter på hver side. Ha over peppersausen, skyll ut pakken med ½ dl vann og ha vannet over i stekepannen. Kok opp, og la sausen og kjøttet koke på middels varme frem til servering.         
Hell vannet av potetene når de er gjennomkokte, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene sammen med ½ ss smør. Spe på med 1 dl melk, litt og litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.  
Vel bekomme!