Svinebiff i peppersaus
med potetmos og honningglaserte grønnsakerNy oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sennep·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- smør
- vann
Poteter
350 g
Lettmelk
1 dl
Smør
½ ss
Brokkoli
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Rødløk
1 stk
Honning
1 pakke
Smør
1 ss
Mager svinekam i skiver
300 g
Peppersaus
1 pakke
Vann
½ dl
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 638 kcal
- Fett:
- 27 g
- Karbohydrater:
- 54 g
- Protein:
- 44 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
La være å skrelle potetene om du vil ha en grovere mos. Sausen kan varmes i en kjele for seg.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll eller skrell potetene hvis du vil, og kok dem i usaltet vann i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Del brokkolien i buketter. Skrell og kutt brokkolistilken og gulrøttene i staver. Skrell og del rødløken i båter. Ha grønnsakene på et stekebrett med bakepapir og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 20 minutter. Smelt 1 ss smør og honningen i en liten kjele, og vend smøret inn med grønnsakene når det gjenstår 5 minutter av grønnsakenes steketid.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet omtrent 2 minutter på hver side. Ha over peppersausen, skyll ut pakken med ½ dl vann og ha vannet over i stekepannen. Kok opp, og la sausen og kjøttet koke på middels varme frem til servering.
Hell vannet av potetene når de er gjennomkokte, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene sammen med ½ ss smør. Spe på med 1 dl melk, litt og litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Vel bekomme!