Svinebiff i peppersaus
med potetmos og hvitløksbakte grønnsakerRetten har ingen vurdering
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sennep·
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- vann
- olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Poteter
700 g
Lettmelk
2 dl
Smør
1 ss
Brokkoli
1 stk
Gulrøtter
400 g
Rødløk
1 stk
Hvitløksfedd
2 stk
Mager svinekam i skiver
600 g
Peppersaus
2 pakke
Vann
1 dl
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 566 kcal
- Fett: 23 g
- Karbohydrater: 47 g
- Protein: 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
La være å skrelle potetene om du vil ha en grovere mos.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skrell potetene hvis du vil, og kok dem i usaltet vann i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Del brokkolien i buketter. Skrell og kutt brokkolistilken og gulrøttene i staver. Skrell rødløken og del den i båter. Ha grønnsakene på et stekebrett som er dekket med bakepapir og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 20 minutter. Skrell og finhakk hvitløksfeddene og vend de inn sammen med grønnsakene de siste 5 minuttene av steketiden til grønnsakene.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme og ha i litt olje. Stek kjøttet omtrent 2 minutter på hver side. Ha over peppersausen, skyll ut pakkene med 1 dl vann og ha dette over i stekepannen. Kok over middels varme i noen minutter før servering.
Sil vannet av potetene når de er gjennomkokte, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene sammen med 1 ss smør. Spe på med 1–2 dl melk, litt og litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Vel bekomme!