Sitron- og peppermarinert kyllingfilet
servert med tabbouleh, honningdressing og yoghurtNy oppskrift
Under 30 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Olivenolje
- pepper
- salt
- smør
Sous vide-kyllingfilet med sitron og pepper
300 g
Smør
1 ss
Bulgur
125 g
Rødløk
½ stk
Hvitløksfedd
1 stk
Gul paprika
½ stk
Rødt eple
½ stk
Tomat
1 stk
Mynte
1 bunt
Persillade
1 pakke
Sitron
1 stk
Honning
1 pakke
Olivenolje
1 ss
Yoghurt naturell
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 577 kcal
- Fett:
- 23 g
- Karbohydrater:
- 53 g
- Protein:
- 40 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Man kan også servere ingrediensene til tabboulehen hver for seg i forskjellige skåler, så kan man sette sammen sin egen salat etter eget ønske.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Ha kyllingen, kraften fra pakken og 1 ss smør over i en ildfast form. Varm det hele i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til kyllingen er gjennomvarm. Kutt kyllingen i skiver før servering, og server kraften fra formen til retten.
Tilbered bulguren som anvist på pakken. Skrell løken og hvitløken. Skyll paprikaen, eplet, tomaten og mynten. Kutt eplet, paprikaen og tomaten i små terninger. Finhakk mynten, løken og hvitløken. Ha det hele over i en stor salatbolle.
Skyll og finriv skallet (kun det gule) fra sitronen på et rivjern. Pisk sammen honningen og 1 ss olivenolje i en liten skål, og smak til med sitronskallet og saft fra sitronen.
Hell vannet av den ferdigkokte bulguren, og la den dampe fra seg i et par minutter. Vend bulguren og honningdressingen inn med grønnsakene i bollen fra punkt 3, og smak til med persilladen, salt og pepper.
Fordel tabboulehen på tallerkener, topp med kyllingen og ringle over yoghurten.
Vel bekomme!