Melkeposjert torskefilet med trøffelpotetkrem, timianglaserte gulrøtter og pepperonismør
Glutenfri

Melkeposjert torskefilet med trøffelpotetkrem

timianglaserte gulrøtter og pepperonismør
Ny oppskrift
Under 35 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Melk
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Poteter
350 g
Trøffelolje
½–1 pakke
Melk
1–2 dl
(Melk)
Smør
1 ss
(Melk)
Timian
1 bunt
Gulrøtter
400 g
Sitron
1 stk
Honning
1 pakke
Smør
1 ss
(Melk)
Sjalottløk
½–1 stk
Glutenfri soyasaus
½–1 pose
(Soya)
Pepperoni
50 g
Smør
3 ss
(Melk)
Helmelk
5 dl
(Melk, Laktose)
Hvitløksfedd
1 stk
Laurbærblad
1 pakke
Torskefilet
300 g
(Fisk)
Salt
1 ts
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
960 kcal
Fett:
43 g
Karbohydrater:
91 g
Protein:
51 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Skyll og finriv skallet (kun det gule) fra sitronen på et rivjern, og vend skallet inn i pepperonismøret.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
 Skrell og kutt potetene i to. Kok potetene i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
 Skyll og riv bladene av timianen. Skrell og kutt gulrøttene i fire på langs. Ha gulrøttene over i en ildfast form, og tilsett 1 ss smør, litt salt og pepper. Stek gulrøttene midt i ovnen i omtrent 10 minutter. Ta formen ut av ovnen, klem over saften fra sitronen, vend inn honningen og strø over timianbladene. Ha formen tilbake i ovnen, og stek gulrøttene videre i 5 minutter.
 Skrell og kutt sjalottløken i tynne ringer. Kutt pepperonien i tynne strimler. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek pepperonien under omrøring i omtrent 4 minutter, til den er gyllen. Tilsett 3 ss smør, sjalottløken og soyasausen, kok opp og la smøret stå på lav varme frem til servering. 
 Kok opp melken i en vid stekepanne eller kjele. Skrell og knus hvitløken. Ha hvitløken, laurbærbladene og 1 ts salt i melken. Skru ned til lav varme, og ha fisken i pannen. La den trekke i melken i 7–8 minutter, eller til den begynner å flake seg. Ta fisken og laubærbladene ut av melken, og la fisken hvile på en tallerken. 
 Hell vannet av potetene når de er gjennomkokte, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp, og mos potetene sammen med 1 ss smør. Spe på med melken fra posjeringen av fisken, litt og litt, mens du rører, til potetkremen har ønsket konsistens (la den gjerne bli litt løs). Smak til med trøffeloljen og salt.
Vel bekomme!