Hjemmelagde kjøttkaker med grønnsaker, potetmos og sjysaus

Hjemmelagde kjøttkaker med grønnsaker, potetmos og sjysaus

Ny oppskrift
Under 45 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Laktosefri melk
    • laktosefritt smør
    • olje
    • pepper
    • salt
    Mandelpoteter
    400 g
    Laktosefritt smør
    Laktosefri melk
    Gulrøtter
    300 g
    Brokkoli
    1/2 stk
    Kjøttdeig
    350 g
    Banansjalottløk
    1 stk
    Maisstivelse
    1 pakke
    Kjøttkakekrydder
    1/2 pakke
    Laktosefri melk
    Sjysaus
    1 pakke
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Smak til potetmosen med litt muskatnøtt for ekstra smak!

    Skrell potetene om ønskelig, og kok dem i ca. 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
    Skrell og kutt gulrøttene i staver. Kutt brokkolien i buketter.
    Skrell og finhakk banansjalottløken. Ha kjøttdeigen i en bolle, og bland inn løken, kjøttkakekrydderet, maisstivelsen, 1/2 dl laktosefri melk, 1/2 ts salt og litt pepper. Form deigen til ønsket antall kjøttkaker. Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek kjøttkakene i ca. 1 minutt på hver side. Skru ned til middels varme, og stek videre i ca. 3 minutter på hver side, eller til kjøttkakene er gjennomstekte. 
    Ha sjysausen i en kjele, og kok opp. La sausen stå på lav varme frem til servering.
    Kok opp ca. 1 liter vann. Kok gulrøttene i vannet i 3-4 minutter, og kok brokkolien i 1-2 minutter.
    Hell vannet av potetene, og la dem dampe seg tørre i kjelen i et lite minutt. Mos potetene sammen med 1 ss laktosefritt smør, og spe på med ca. 1 dl laktosefri melk, litt og litt, under omrøring, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper. 
    Vel bekomme!