Hjemmelagde kjøttkaker med grønnsaker, potetmos og sjysaus
Ny oppskrift
Under 45 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Laktosefri melk
- laktosefritt smør
- olje
- pepper
- salt
Mandelpoteter
400 g
Laktosefritt smør
Laktosefri melk
Gulrøtter
300 g
Brokkoli
1/2 stk
Kjøttdeig
350 g
Banansjalottløk
1 stk
Maisstivelse
1 pakke
Kjøttkakekrydder
1/2 pakke
Laktosefri melk
Sjysaus
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak til potetmosen med litt muskatnøtt for ekstra smak!
Skrell potetene om ønskelig, og kok dem i ca. 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell og kutt gulrøttene i staver. Kutt brokkolien i buketter.
Skrell og finhakk banansjalottløken. Ha kjøttdeigen i en bolle, og bland inn løken, kjøttkakekrydderet, maisstivelsen, 1/2 dl laktosefri melk, 1/2 ts salt og litt pepper. Form deigen til ønsket antall kjøttkaker. Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek kjøttkakene i ca. 1 minutt på hver side. Skru ned til middels varme, og stek videre i ca. 3 minutter på hver side, eller til kjøttkakene er gjennomstekte.
Ha sjysausen i en kjele, og kok opp. La sausen stå på lav varme frem til servering.
Kok opp ca. 1 liter vann. Kok gulrøttene i vannet i 3-4 minutter, og kok brokkolien i 1-2 minutter.
Hell vannet av potetene, og la dem dampe seg tørre i kjelen i et lite minutt. Mos potetene sammen med 1 ss laktosefritt smør, og spe på med ca. 1 dl laktosefri melk, litt og litt, under omrøring, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Vel bekomme!