I Vietnam spises pho til alle døgnets tider, og kraften kokes helst lenge og vel slik at smaken virkelig får utvikle seg. Vi har vært så heldige å få ta del av oppskriften som Miss Gin og hennes mor Nghyen bruker når de lager denne klassiske og smakfulle retten.
På et lite småbruk i Vestfold finner du Miss Gin, den eneste produsenten av tofu i Norge. Her trylles det også frem vietnamesiske delikatesser som baoboller, vårruller og bønnespirer. Vi tok turen hjem til Miss Gin og hennes mor Nghia og fikk tips om hvordan best utnytte disse fantastiske råvarene. Hver eneste uke finner du også retter med produktene fra Miss Gin i matkassene og i dagligvarerommet vårt.
Eller bok choy om du vil. Som en liten grønn busk stikker den opp av jorda. Med sine hvite stilker og grønne, saftige, små blader er pak choy virkelig en allsidig liten skatt. I det asiatiske kjøkkenet er den nærmest uunnværlig. Den milde kålsmaken, kombinert med en svakt hint av pepper og en god fylde gjør at pakchoy passer utmerket å både koke, wokke og grille. Et par minutter på sterk varme i panna. Litt sesamolje og noen ristede sesamfrø, og du har en komplett liten siderett. Eller hvorfor ikke la den spille hovedrollen i en salat. I selskap av en frisk dressing med lime, soya og en god olivenolje for eksempel. Pak choy altså. Virkelig en imponerende grønnsak.