Jordskokk på tre måter

Litt knudrete og rar er den, jordskokken, men så utrolig god! Den undervurderte knollen fortjener en større plass på middagsbordet, er vår påstand. Med sin nøtteaktige smak og kremete konsistens kan den brukes på utallige måter - les videre for noen av våre enkleste og beste oppskrifter.

Akkurat nå har vi fem nydelige husmannsretter med en moderne twist på menyen. Bestill en av våre matkasser, og legg til rettene i neste steg. Rettene kan bestilles tom 8. oktober
Jordskokksuppe

Jordskokksuppe

En klassiker med smak av høst. Denne kremete suppen er enkel å lage, og passer perfekt en tung regnværsdag i september – eller som forrett en dag du har noe å feire.

Du trenger:

  • 500 gram jordskokk
  • 2 poteter
  • 10 dl hønsebuljong
  • 2 dl kremfløte
  • Salt og pepper

Sånn gjør du:

  • Skrell jordskokkene og potetene.
  • Kok grønnsakene i hønsebuljongen i 20–25 minutter, til de er møre. Ha i kremfløten. Kjør suppen jevn med en stavmikser, og smak til med salt og pepper.
  • La suppen småkoke på lav varme frem til servering.

Topp jordskokksuppen med sprøstekt kantarell og epleterninger, og server med godt brød.

Honningglasert jordskokk

Honningglaserte jordskokker

Disse små smaksbombene passer perfekt som tilbehør til både fisk og kjøtt. Karamellisert overflate og myk kjerne – hva mer kan man be om?

Du trenger:

  • 250 g jordskokk
  • 2 ss honning
  • 1 ss olivenolje
  • Salt og pepper

Sånn gjør du:

  • Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft.
  • Skyll og del jordskokkene i grove biter.
  • Legg jordskokkene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn honning, olivenolje, salt og pepper.
  • Stek jordskokken i ovnen i omtrent 25 minutter.
Ovnsbakt jordskokk med parmesan

Ovnsbakt jordskokk med parmesan

Denne retten er like enkel som den er sofistikert. De sprø, sødmefylte jordskokkene balanserer perfekt mot den salte osten.

Du trenger:

  • 250 g jordskokk
  • Olje
  • Salt og pepper
  • Parmesan

Sånn gjør du:

  • Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  • Skyll og kutt jordskokkene i to eller fire avhengig av størrelsen.
  • Fordel jordskokkene i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper.
  • Stek dem i ovnen i 25 minutter, eller til de er møre og gylne.
  • Topp jordskokkene med finrevet parmesan før servering.

Vi håper du er inspirert til å lage en eller flere av disse deilige rettene - og hvis noe annet skulle friste, har vi alltid retter med sesongens grønnsaker på menyen. Hver uke kan du velge mellom 60 forskjellige middager, der du setter sammen matkassen din selv.