Pære- og sellerirotslaw
Førjulstid. Ventetid. Adventstid. Så mye som skal ordnes før roen endelig senker seg – men når dagen endelig er her, er skuldrene lave og appetitten høy. På julaften har mange av oss bestemte mattradisjoner, ofte på første juledag også. Men når romjula setter inn kan man kanskje kjenne seg litt matlei? Det er da denne salaten kommer så godt med!
Det er nok vanlig å servere varmebehandlet sellerirot, men den smaker faktisk nydelig rå! I kombinasjon med pære blir dette frisk og søtt - perfekt tilbehør til for eksempel fete medisterkaker, eller rød fisk. I tillegg lager du den i en fei, og ingenting er vel bedre enn det når man egentlig bare vil flate ut på sofaen og nyte julefreden. God jul, fra oss i Adams.
Dette trenger du:
- 1 pære
- 300 g sellerirot
- 1 bit pepperrot
- 2 dl vann
- 1 bunt bladpersille
- 150 g yoghurt naturell
- 4 ss aioli
- 50 g tranebær
Sånn gjør du:
- Del gresskaret i to på langs, og fjern kjernene.
- Legg gresskaret med snittflaten ned på skjærefjølen, og kutt bort skallet.
Syltet gresskar:
- Skyll eller skrell pæren, og kutt den i terninger. Skrell og kutt selleriroten i strimler, eller grovriv den på et rivjern. Skrell og finriv pepperroten på et rivjern. Skyll og grovhakk bladpersillen.
- Bland pæren, selleriroten, yoghurten, aiolien og persillen i en serveringsskål, og smak til med pepperroten, salt og pepper. Dryss tranebærene over ved servering..