Smørdampet sommerkål med rømmesmørsaus

Sommeren byr på et overflod av ferske grønnsaker, og sommerkål er en av de mest delikate. Når sommerkålen smørdampes, får den en herlig myk tekstur og en mild, søt smak som er perfekt som tilbehør! Kombinert med en fyldig rømmesmørsaus med gressløk, blir dette en enkel og imponerende siderett til sommerens middagsretter. Vi serverer den med grillet laks, men dette vil passe til både kjøtt, kylling og fisk – eller bare for seg selv.

Akkurat nå har vi fem nydelige retter med smak av sommer på menyen - blant annet risotto med chevrebakt fennikel. Sommerrettene kan bestilles tom 16. juli.

Dampet sommerkål

Du trenger:

  • 1 sommerkål
  • 2 dl vann
  • 1 ss smør
  • salt og pepper etter smak

Sånn gjør du:

  1. Fjern de ytterste bladene på sommerkålen hvis de er skadet. Del kålen i båter eller store biter.
  2. Kok opp 2 dl vann, og dekk kjelen med et lokk. Ha kålen i kjelen, og la dendampe i 5-7 minutter, eller til den er mør, men fortsatt har litt sprøhet. Hell av vannet, og tilsett 1 ss smør og litt salt og pepper.

Rømmesmørsaus med Gressløk

Server sommerkålen med en kremet rømmesmørsaus med gressløk. Denne sausen er rik og fyldig, med en frisk smak av gressløk som komplementerer kålen perfekt.

Du trenger:

  • 1 bunt gressløk
  • 1 pakke grønnsaksbuljong
  • 150 g lettrømme
  • 1 dl vann
  • 2 ss smør
  • Salt og pepper etter smak

Sånn gjør du:

  1. Skyll og finhakk gressløken. Kok opp 1 dl vann og grønnsaksbuljongen i en liten kjele.
  2. Ta kjelen av varmen, og rør inn lettrømmen, 2 ss smør og gressløken. Smak til med salt og pepper.

Tips: For en fullverdig vegetarisk rett, kan du servere den sammen med stekte poteter eller en fyldig quinoasalat. Hvis du lar deg friste av sesongens grønnsaker, har vi hver uke 60 forskjellige retter på menyen – fulle av ferske råvarer fra norske bønder. Du finner dem der du velger retter selv.