Tilbehør til grillmat, våre enkleste tips
Det er kanskje kjøttet og fisken som spiller hovedrollen, vi er enige i det. Men det er noe med statister– man merker det når de ikke er til stede. Pølse uten lompe? Biff uten bearnes? Altså, det går jo, men det blir vel ikke helt det samme? Nå er grillsesongen i gang, og vi har tilbehøret som vil løfte grillfesten til en ny opplevelse!
Uansett om du er erfaren grillmester eller ny på grillscenen trenger du kanskje litt tilbehørsinspirasjon, og vi vil hjelpe deg med nettopp det. Så fyll grillkvelden med smakfulle følgesvenner, prøv ett eller flere av våre forslag – vi kan nesten love at gjestene vil reagere med lykkelige sukk.
Våre beste tilbehør!
Dipper
Vi er enige – aioli er en klassiker som hører hjemme på enhver grillfest. Men har du prøvd tzatziki til nygrillet kjøtt? Vi lover at du ikke vil se deg tilbake. Ajvar er en krydret paprikasaus med hvitløk, en balkansk perle som passer perfekt til grillmat. Avslutt med litt barbecue-saus, så er måltidet komplett. Smaksløkene dine vil takke deg.
Søtpotetsalat med koriander
Gi grillmåltidet ditt et delikat preg, og server denne søtpotetsalaten! Koriander, søtpotet og løk er fantastisk i kombinasjon, og vi kan nesten love at gjestene dine vil ønske seg mer når det er tomt. Vakkert er det også!
Du trenger:
- 2 søtpoteter
- ½ rødløk
- 1 bunt koriander
- ½ lime
- 1 ss olivenolje
Slik gjør du:
Skrell og del søtpotetene i skiver. Skrell og kutt rødløken i båter. Fordel søtpotetskivene og rødløkbåtene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Bak grønnsakene i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til potetene er møre.
Skyll og grovhakk korianderen. Ta grønnsakene ut fra ovnen og ha de over på et fat. Dryss over korianderen og skvis over limesaft. Ha 1 ss olivenolje over og server.
Eplecoleslaw
En frisk sidesalat med krønsj! Coleslaw har du kanskje smakt før, men har du prøvd å blande i et eple? Den syrlige, litt søte smaken vil løfte coleslawen til et nytt nivå - bare prøv, så skal du se.
Du trenger:
- 150 g hodekål
- 1 grønt eple
- ½ pakke crème fraîche
- ½ pakke sennepsvinaigrette
Slik gjør du:
Kutt hodekålen i tynne strimler, eller grovriv den på et rivjern. Skyll og kutt eplet i terninger, eller grovriv det på et rivjern. Bland crème fraîchen og sennepsvinaigretten i en serveringsskål, og vend inn kålen og eplet. Smak til med salt og pepper.
Maiskrem
Har du smakt maiskrem? Så godt, så enkelt å lage, og perfekt følge til røykfylt og krydret grillmat. Mild, søt og kremet – denne maiskremen bør du lage så fort du har mulighet!
Du trenger:
- 2 pakker maiskorn
- 1 hvitløksfedd
- 1 dl melk
- 1 ss smør
- salt og pepper
Slik gjør du:
Sil laken av maisen. Skrell og del hvitløken i skiver. Kok opp 1 dl melk og 1 ss smør sammen med hvitløken i en kjele, og tilsett maisen. La det hele småkoke i 2–3 minutter. Kjør blandingen jevn med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
Maiscoleslaw
Hvis ikke maiskrem vekket appetitten, kan du prøve denne knasende coleslawen med mais! Med en balanse av sødme, syrlighet og tekstur er mais coleslaw det perfekte tilbehøret, dette vil definitivt imponere gjestene dine.
Du trenger:
- 1 pakke maiskorn
- 120 g strimlet kål
- 4 ss aioli
- ½ ss hvitvinseddik
Slik gjør du:
Hell laken av maisen. Ha kålsalaten og maisen i en stor skål. Vend inn aiolien og ½ ss eddik og krydre med salt og pepper.
Så prøv deg fram med nye kombinasjoner og smaker – og gled deg over tilbehørenes uendelige verden i sommer.
Savner du poteten? Les her, da vel!