Sånn tilbereder du torsk
Verdens beste sjømat? Det stemmer nok det. Det kalde vannet i norske hav gir fisken fantastisk kvalitet, for ikke å snakke om smak. Vi vil løfte frem torsken, en fisk som i mange år var litt undervurdert – en stor forbrytelse, spør du oss. Torskefisken er nydelig på smak, har et fantastisk fiskekjøtt og er enkelt å tilberede, bare du vet hvordan. Les videre for fire av våre favorittmåter å servere torsk på.
Akkurat nå har vi fem nydelige husmannsretter med en moderne twist på menyen. Bestill en av våre matkasser, og legg til rettene i neste steg. Rettene kan bestilles tom 8. oktober
Posjert torsk
Posjering er en skånsom tilberedningsmetode som gir torsken en mild og delikat smak. Denne metoden bevarer fiskens saftighet.
Du trenger:
- 2 l vann
- 1 ss salt
- ½ bunt dill
- 650 g torsk
Sånn gjør du:
- Kok opp omtrent 2 liter vann og 1 ss salt i en kjele.
- Skyll og kutt stilkene av dillen, og legg bladene til side.
- Skru ned varmen på kjelen til lav varme. Ha dillstilkene og fisken i kjelen, og la den trekke i vannet i 7–8 minutter, eller til den begynner å flake seg.
Ovnsbakt torsk
Kanskje den enkleste metoden hvis du skal lage torsk til mange. Her er det bare å sette fisken i ovnen, og «glemme» den i omtrent ti minutter. Perfekt for de dagene du ikke orker å arbeide så mye bak kjøkkenbenken.
Du trenger:
- 500 g torsk
- Salt og pepper
Sånn gjør du:
- Sett stekeovnen på 200 grader.
- Fordel fisken i en ildfast form, og krydre den med fiskekrydderet og litt salt og pepper. Stek fisken i ovnen i 8-13 minutter, eller til den er gjennomstekt.
Panert torsk
For litt ekstra krønsj, anbefaler vi denne metoden! Skjær fisken i mindre staver, og du har fiskepinner – en gammel hverdagshelt, og en favoritt hos barna.
Du trenger:
- 100 g panko
- 50 g hvetemel
- 1 egg
- 1 dl melk
- 500 g torsk
Sånn gjør du:
- Visp sammen egget og melken med en gaffel i en bolle. Ha melet på en tallerken sammen med litt salt og pepper, og paneringen på en annen.
- Vend fiskestykkene først i melet, deretter i eggeblandingen, og til slutt i paneringen. Legg fisken på en tallerken.
- Skyll og varm opp stekepannen fra steg 5 til middels høy varme, og ha i litt smør og litt olje. Stek fiskestykkene i 4–5 minutter på hver side, til de er gylne og sprø. La de hvile på litt kjøkkenpapir frem til servering.
Pannestekt torsk
En rask og enkel måte å tilberede torsk på. Her får du en fin og gyllen stekeskorpe, samtidig som fisken beholder sin delikate tekstur.
Du trenger:
- 500 g torsk
Sånn gjør du:
- Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i 2–4 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt.
Vi håper du er inspirert til å lage en eller flere av disse deilige rettene - og hvis noe annet skulle friste, har vi alltid retter med forskjellig fisk på menyen. Hver uke kan du velge mellom 60 forskjellige middager, der du setter sammen matkassen din selv.