Sånn tilbereder du torsk

Verdens beste sjømat? Det stemmer nok det. Det kalde vannet i norske hav gir fisken fantastisk kvalitet, for ikke å snakke om smak. Vi vil løfte frem torsken, en fisk som i mange år var litt undervurdert – en stor forbrytelse, spør du oss. Torskefisken er nydelig på smak, har et fantastisk fiskekjøtt og er enkelt å tilberede, bare du vet hvordan. Les videre for fire av våre favorittmåter å servere torsk på.

Akkurat nå har vi fem nydelige husmannsretter med en moderne twist på menyen. Bestill en av våre matkasser, og legg til rettene i neste steg. Rettene kan bestilles tom 8. oktober

Posjert torsk

Posjering er en skånsom tilberedningsmetode som gir torsken en mild og delikat smak. Denne metoden bevarer fiskens saftighet.

Du trenger:

  • 2 l vann
  • 1 ss salt
  • ½ bunt dill
  • 650 g torsk

Sånn gjør du:

  • Kok opp omtrent 2 liter vann og 1 ss salt i en kjele.
  • Skyll og kutt stilkene av dillen, og legg bladene til side.
  • Skru ned varmen på kjelen til lav varme. Ha dillstilkene og fisken i kjelen, og la den trekke i vannet i 7–8 minutter, eller til den begynner å flake seg.
Ovnsbakt torsk

Ovnsbakt torsk

Kanskje den enkleste metoden hvis du skal lage torsk til mange. Her er det bare å sette fisken i ovnen, og «glemme» den i omtrent ti minutter. Perfekt for de dagene du ikke orker å arbeide så mye bak kjøkkenbenken.

Du trenger:

  • 500 g torsk
  • Salt og pepper

Sånn gjør du:

  • Sett stekeovnen på 200 grader.
  • Fordel fisken i en ildfast form, og krydre den med fiskekrydderet og litt salt og pepper. Stek fisken i ovnen i 8-13 minutter, eller til den er gjennomstekt.

Panert torsk

Panert torsk

For litt ekstra krønsj, anbefaler vi denne metoden! Skjær fisken i mindre staver, og du har fiskepinner – en gammel hverdagshelt, og en favoritt hos barna.

Du trenger:

  • 100 g panko
  • 50 g hvetemel
  • 1 egg
  • 1 dl melk
  • 500 g torsk

Sånn gjør du:

  • Visp sammen egget og melken med en gaffel i en bolle. Ha melet på en tallerken sammen med litt salt og pepper, og paneringen på en annen.
  • Vend fiskestykkene først i melet, deretter i eggeblandingen, og til slutt i paneringen. Legg fisken på en tallerken.
  • Skyll og varm opp stekepannen fra steg 5 til middels høy varme, og ha i litt smør og litt olje. Stek fiskestykkene i 4–5 minutter på hver side, til de er gylne og sprø. La de hvile på litt kjøkkenpapir frem til servering.
Pannestekt torsk

Pannestekt torsk

En rask og enkel måte å tilberede torsk på. Her får du en fin og gyllen stekeskorpe, samtidig som fisken beholder sin delikate tekstur.

Du trenger:

  • 500 g torsk

Sånn gjør du:

  • Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i 2–4 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt.

Vi håper du er inspirert til å lage en eller flere av disse deilige rettene - og hvis noe annet skulle friste, har vi alltid retter med forskjellig fisk på menyen. Hver uke kan du velge mellom 60 forskjellige middager, der du setter sammen matkassen din selv.