Ovnsbakt torsk med stuede gulrøtter, erter og kokte poteter
30-40

Ovnsbakt torsk med stuede gulrøtter, erter og kokte poteter

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sennep,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • olje
  • salt
  • pepper
  • hvetemel
  • smør

Poteter og erter

poteter
Poteter
700 g
grønne erter
Grønne erter
250 g

Stuede gulrøtter

gulrøtter
Gulrøtter
600 g
lettmelk
Lettmelk (Melk, Laktose)
4 dl

Ovnsbakt torsk

torskefilet
Torskefilet (Fisk)
675 g
Fiskekrydder (Sennep)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 0 kcal
  • Fett 0 g
  • Karbohydrater 0 g
  • Protein 0 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Smak til gulrotstuingen med litt revet ost eller muskatnøtt for ekstra god smak!

  1. Sett stekeovnen på 220 grader.
  2. Kok potetene i 20-25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Ha godt med vann i kjelen, slik at det er plass til ertene i punkt 6.
  3. Skrell gulrøttene, og kutt dem i små terninger.
  4. Ovnsbakt torsk: Fordel fisken i en ildfast form, og ha over litt olje, salt og pepper og fiskekrydderet. Stek fisken i ovnen i 8-13 minutter, eller til den er gjennomstekt.
  5. Stuede gulrøtter: Varm opp en kjele med litt olje til middels høy varme. Stek gulrotterningene i 3-5 minutter. Smelt 2 ss smør i kjelen, og rør inn 2 ss hvetemel. Spe på med 4 dl melk, litt og litt, under omrøring. Kok opp, og la det småkoke til gulrotterningene er møre og sausen har tyknet. Smak til med salt og pepper.
  6. Kok ertene med potetene det siste minuttet av potetenes koketid.