Ingredienser
4 pers
Allergener
- Laktose,
- sennep,
- fisk,
- melk
Basisvarer
- olje
- salt
- pepper
- hvetemel
- smør
Poteter og erter
Poteter
700 g
Grønne erter
250 g
Stuede gulrøtter
Gulrøtter
600 g
Lettmelk (Melk, Laktose)
4 dl
Ovnsbakt torsk
Torskefilet (Fisk)
675 g
Fiskekrydder (Sennep)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 0 kcal
- Fett 0 g
- Karbohydrater 0 g
- Protein 0 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak til gulrotstuingen med litt revet ost eller muskatnøtt for ekstra god smak!
- Sett stekeovnen på 220 grader.
- Kok potetene i 20-25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Ha godt med vann i kjelen, slik at det er plass til ertene i punkt 6.
- Skrell gulrøttene, og kutt dem i små terninger.
- Ovnsbakt torsk: Fordel fisken i en ildfast form, og ha over litt olje, salt og pepper og fiskekrydderet. Stek fisken i ovnen i 8-13 minutter, eller til den er gjennomstekt.
- Stuede gulrøtter: Varm opp en kjele med litt olje til middels høy varme. Stek gulrotterningene i 3-5 minutter. Smelt 2 ss smør i kjelen, og rør inn 2 ss hvetemel. Spe på med 4 dl melk, litt og litt, under omrøring. Kok opp, og la det småkoke til gulrotterningene er møre og sausen har tyknet. Smak til med salt og pepper.
- Kok ertene med potetene det siste minuttet av potetenes koketid.