Laktosefri
Ingefær- og chilistekt scampi med pak choy, quinoa, syltet fennikel og rødløk, servert med chilimajones og peanøtter
4.25 (73)
Under 35 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Skalldyr·
- Hvete·
- Peanøtter·
- Nøtter·
- Soya
Basisvarer:
- Sukker
- salt
Fennikel
½ stk
Rødløk
½ stk
Lime
1 stk
Sukker
½ ts
Quinoamiks
125 g
Pak choy
1 stk
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½–1 pakke
Scampi naturell
150 g
Lettmajones
1 pakke
Srirachasaus
½ pakke
Soya- og ingefærsaus
½–1 pakke
Hakkede peanøtter
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 601 kcal
- Fett: 31 g
- Karbohydrater: 51 g
- Protein: 30 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak til majonesen med litt av srirachasausen om gangen. Den er veldig sterk!
Skyll fennikelen, og skrell rødløken. Kutt fennikelen og rødløken i tynne skiver. Bruk gjerne en mandolin. Del limen i to. Ha grønnsakene i en serveringsskål. Skvis over saften fra limen, og tilsett ½ ts sukker og litt salt. Bland godt, og la grønnsakene trekke i laken frem til servering.
Tilbered quinoaen som anvist på pakken.
Skyll og kutt pak choyen i strimler. Varm opp en stekepanne til middels høy varme. Ha i ingefærblandingen og pak choyen, og stek i omtrent 3 minutter. Ha i scampiene når det gjenstår 2 minutter av steketiden. Krydre med litt salt.
Ha lettmajonesen i en liten skål og smak til med srirachasausen. Ha quinoaen, de lettsyltede grønnsakene, scampiene, pak choyen og paprikaen i serveringsskåler. Topp med soya- og ingefærsausen, chilimajonesen og peanøttene.
Nyt måltidet!
God middag!