25-35
Laktosefri
Ingefær- og chilistekt scampi med pak choy, quinoa, syltet fennikel og rødløk, servert med chilimajones og peanøtter
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Egg,
- skalldyr,
- hvete,
- peanøtter,
- nøtter,
- soya
Basisvarer
- sukker
- salt
Lettsyltet fennikel og rødløk
Fennikel
½ stk
Rødløk
½ stk
Lime
1 stk
Sukker
½ ts
Quinoa
Quinoamiks
125 g
Ingefær- og chilistekt scampi med pak choy
Pak choy
1 stk
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½–1 pakke
Scampi naturell (Skalldyr)
150 g
Til servering
Lettmajones (Egg)
1 pakke
Srirachasaus
½ pakke
Soya- og ingefærsaus (Soya, Hvete)
½–1 pakke
Hakkede peanøtter (Peanøtter, Nøtter)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 601 kcal
- Fett 31 g
- Karbohydrater 51 g
- Protein 30 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak til majonesen med litt av srirachasausen om gangen. Den er veldig sterk!
- Lettsyltet fennikel og rødløk: Skyll fennikelen, og skrell rødløken. Kutt fennikelen og rødløken i tynne skiver. Bruk gjerne en mandolin. Del limen i to. Ha grønnsakene i en serveringsskål. Skvis over saften fra limen, og tilsett ½ ts sukker og litt salt. Bland godt, og la grønnsakene trekke i laken frem til servering.
- Quinoa: Tilbered quinoaen som anvist på pakken.
- Ingefær- og chilistekt scampi med pak choy: Skyll og kutt pak choyen i strimler. Varm opp en stekepanne til middels høy varme. Ha i ingefærblandingen og pak choyen, og stek i omtrent 3 minutter. Ha i scampiene når det gjenstår 2 minutter av steketiden. Krydre med litt salt.
- Servering: Ha lettmajonesen i en liten skål og smak til med srirachasausen. Ha quinoaen, de lettsyltede grønnsakene, scampiene, pak choyen og paprikaen i serveringsskåler. Topp med soya- og ingefærsausen, chilimajonesen og peanøttene.
- Nyt måltidet!