Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- sukker
- olje
- pepper
- salt
- bakepapir (kan sløyfes)
Kylling tinga
Gul løk
½ stk
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Chipotlemiks
1 pakke
Hakkede tomater
1 boks
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
Hønsebuljong
1 pakke
Lime
¼ stk
Sukker
2 ts
Bønnedipp
Svarte bønner
1 pakke
Lime
¼ stk
Tomatsalsa
1 pakke
Paprikakrydder
1 pakke
Tostadas
Tortillalefser (Hvete)
2 stk
Tilbehør
Fetaost (Melk, Laktose)
50 g
Gul løk
½ stk
Lime
½ stk
Koriander
1 bunt
Salsa verde
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 937 kcal
- Fett 46 g
- Karbohydrater 75 g
- Protein 57 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan varme tortillaene på vanlig måte, og lage en wrap istedenfor å steke dem i ovnen.
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
- Kylling tinga: Skrell og finhakk løken. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen, løken og chipotlemiksen i omtrent 2 minutter. Tilsett de hakkede tomatene, ingefærblandingen og hønsebuljongen. Kok opp, sett ned varmen til middels lav varme, og la kyllingen småkoke i 20 minutter. Smak til med saft fra limen, 2 ts sukker, salt og pepper. Riv kyllingen fra hverandre med to gafler.
- Bønnedipp: Sil laken av bønnene, og skyll dem i kaldt vann. Del limen i to. Ha bønnene, tomatsalsaen og paprikakrydderet i en egnet beholder, og miks det sammen med en stavmikser eller i en kjøkkenmaskin. Smak til med saft fra limen, salt og pepper.
- Tostadas: Kutt tortillaene i 6 trekanter. Fordel dem utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje. Stek tortillaene i ovnen i 4–5 minutter, og avkjøl dem på rist.
- Tilbehør: Smuldre fetaoasten i en skål. Skrell og finhakk løken. Kutt resten av limen i båter. Skyll og grovhakk korianderen.
- Servering: Topp tostadaene med bønnedippen, kylling tingaen, fetaosten, løken, korianderen og salsa verden. Press over litt saft fra limen.