30-40
Pizza bianca med steinsopp, squash, pepperoni og balsamicosyltet rødløk
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- hvete,
- rug,
- melk
Basisvarer
- smør
- sukker
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Balsamicosyltet rødløk
Rødløk
1 stk
Balsamicovinaigrette
1 pakke
Smør (Melk)
1 ss
Sukker
2 ts
Pizza bianca
Squash
½–1 stk
Minisjampinjong
100 g
Lett crème fraîche (Melk, Laktose)
75 g
Steinsoppesto (Melk, Laktose)
½ glass
Pizzabunner (Hvete, Rug)
2 stk
Revet ost (Melk)
100 g
Pepperoni
100 g
Topping
Ruccola
50 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 1238 kcal
- Fett 73 g
- Karbohydrater 99 g
- Protein 48 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Denne pizzaen er også god uten pepperoni. Hvis du ønsker en vegetarpizza, kan du spare pepperonien til noe annet.
- Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
- Balsamicosyltet rødløk: Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Varm opp en liten kjele til middels høy varme, og ha i 1 ss smør. Stek løken i 3–4 minutter, til den er myk og gyllen. Ha i 2 ts sukker og balsamicovinaigretten, og stek videre i 1 minutt.
- Pizza bianca: Skyll og kutt squashen i tynne skiver. Fordel squashen utover en stor tallerken, og strø over litt salt. La squashen ligge i 5–10 minutter, slik at litt av fuktigheten trekkes ut. Tørk squashen med litt tørkepapir. Børst soppen fri for jord, og kutt den i skiver. Bland crème fraîchen, steinsoppestoen og litt salt og pepper i en skål.
- Pizza bianca, fortsettelse: Legg pizzabunnene utover stekebrett med bakepapir. Fordel crème fraîche- og steinsoppsausen jevnt utover pizzabunnene, og strø over osten. Fordel squashen, soppen og pepperonien over pizzaene, og stek pizzaene midt i ovnen i 5–8 minutter.
- Topping: Skyll og tørk ruccolaen. Topp pizzaene med den balsamicosyltede rødløken og ruccolaen før servering.